Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı memur alımı için ilan yayımladı. Az Önce gelmiş olan ilana göre Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere Rehberlik ve Teftiş Başkanlığındaki eksikliği karşılamak üzere farklı alanlarda Memur Alımı yapacak. Aımlar, Genel İdare Hizmetleri Sınıfında olmak üzere Müfettiş Yardımcılığı kadrosuna farklı alanlarda gerçekleştirilecek. ASHB Memur Alımı alımı alım yapılacak kadrolar ve başvuru şartlarını sizlerle paylaşıyoruz.

20 Memur Alımı Kontenjan Dağılımı:

  • 17 Memur, Hukuk, Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri mezunlarından yapılacak.
  • 3 Memur, Sosyal Hizmet, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik, Çocuk Gelişimi, Psikoloji ve Sosyoloji alanlarında en az dört yıl eğitim veren bölüm mezunlarından gerçekleştirilecek.

Başvuru İçin Adaylardan Aranan Şartlar Nelerdir?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Müfettiş yardımcısı alımı için genel olarak adaylardan 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Buna göre " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak" gibi şartlar aranacak.

Aile ve Sosyal Hizmetler Memur Özel Şartları Nelerdir?

ASHB memur alımı için adaylardan özel olarak KPSS, Eğitim ve Şartları aranacak. Buna göre,

KPSS Şartı Nedir?

Adayların başvuru yapabilmeleri için 2021 veya 2022 yılında yapılan KPSS'den puan almış olmaları gereklidir. Buna göre 17 Memur alımı için P48 pan türünden ve 3 Memur alımı için P3 puan türünden en az 80 puan almış olmak şartı aranacaktır.

Eğitim Şartı Nedir?

Müfettiş Yardımcısı alımları için yukarıdaki bölümlerde mezun olunmuş olması gereklidir. Buna göre " Memur, Hukuk, Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler - Memur, Sosyal Hizmet, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik, Çocuk Gelişimi, Psikoloji ve Sosyoloji alanlarında en az dört yıl eğitim veren bölüm mezunu olmak veya yurt dışı eğitim almış olanlar için Denklik belgesine sahip olmak gereklidir.

Yaş Şartı:

Giriş sınavının yapıldığı yılın (2023 yılında yapılacaktır.) ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olması gereklidir.

Başvurular Ne Zaman Gerçekleştirilecek?

ASHB memur alımı başvuru süreci önümüzdeki hafta başlayacak. Adaylara başvuru için 10 günlük süre verilecek olup başvurular sadece İnternet üzerinden e-Devlet üzerinden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı – Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısından yapılacak.

Başvuru Tarihleri: 14 - 25 Kasım 2022

Başvuru Adresi: https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim