Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı memur alımı yapıyor. Geçtiğimiz günlerde yayımlanan memur alımı ilanına göre ASHB bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 25 kişilik boş kadro ile Memur Alımı yapılacağını bildirmişti. Bu kapsamda Başvurularda artık sona geldik. Henüz başvuru yapmamış olan adaylar başvurularını aşağıdaki bilgiler doğrultusunda gerçekleştirecekler.

25 Memur Alımı Yapılacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Memur alımında 25 fakrlı şehir belirlendir. Bu kapdsamda alımlar "  Adıyaman, Ağrı, Bitlis, Bolu, Düzce, Edirne, Elazığ, Giresun, İstanbul, Kahramanmaraş, Kastamonu, Malatya, Mardin, Muş, Ordu, Osmaniye, Rize, Samsun, Şanlıurfa,  Şırnak, Tekirdağ, Tokat, Van, Yozgat, Zonguldak" illerinde gerçekleştirilecektir. Her şehirde 1 er kişilik kontenjan ile İşaret Dili Tercümanı alımı yapılacak.

KPSS Şartı Yok!

Söz konusu memur alımında adaylardan herhangi bir KPSS şartı aranmayaca. Bunun yerine Eğitim, Yaş gibi kriterler aranacak.

TİDYES Şartı Var!

Adaylardan KPSS Yerine  Türk İşaret Dili Yeterlilik sınavından (TİDYES) en az 60 ve üzeri puan almış olmak şartı aranacaktır.

Başvuru Diğer Şartları Nelerdir?

Adayşardan genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacaktır. Bu kapsamda yayımlanan ilana göre " En az lise mezunu olmak, 65 yaşını tamamlamamış olmak, Türk İşaret Dili Sisteminin Oluşturulması ve Uygulanmasına Yönelik Usul ve Esasların Belirlenmesine İlişkin Yönetmelik kapsamında alınmış işaret dili tercümanlığı yapacak seviyede işaret dili bildiğini gösterir belge veya sertifika sahibi olmak " şartları aranacak.

Başvurular Sona Eriyor!

İlana başvuru süreci 3 Ekim 2022 tarihi ile başlamış olup en geç 21 Ekim 2022 tarihine kadar yapılmış olması gereklidir. Adyalar başvurularını en geç Bugün tamamlamış olmaları gereklidir. Başvurular sadece ASHB kariyer adresi üzerinden yapılacak.

İLANIN TAM METNİ BURADA