Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Memur Alımı yapacak. 31 Aralık 2020 tarihinde yayımlanan ilana göre Bakanlık bünyesindeki eksikliğini karşılamak üzere 250 kişilik boş kadro ile Memur Alımı yapacak. Alımlar Bakanlık tarafından yapılacak Uzman Yardımcısı Alımı Giriş sınavı ile belirlenecek.

250 MEMUR ALIMI DAĞILIMI NEDİR?

AÇSHB Memur Alımı için 16 farklı alan yer alıyor. Söz konusu alanlara göre toplamda 250 Memur Alımı yapılacak. Aşaıdaki mezun olunan dallara göre alım yapılacaktır.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Aile Bakanlığı adaylardan bazı genel ve özel nitelikler talep edecek. Henüz ilan için başvuru şartları bildirilmedi. Ancak adaylardan aranacak olası şartlar şöyledir.

  • 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikleri taşıyor olmak,
  • 2019 veya 2020 yıllarında yapılan KPSS'den en az 70 puan almış olmak,
  • Yukarıdaki tabloda belirtilen alanlardan Üniversitelerin dört yıllık eğitim veren yükseköğretim dallarından mezun olmuş olmak veya Eğitimini yurtdışında tamamlamış olan adaylar için YÖK onaylı yurtdışı yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş olmak,
  • Merkezi sınavın yapıldığı yıılın Ocak ayı itibari ile 35 yaşından büyük olmamak,
  • Görevini yerine getirmesine engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,

BAŞVURULAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Aile Bakanlığı 250 Memur alımı için yayımladığı duyuruda yaptığı açıklamada şu paragraf yer aldı.

Başvurular Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı (www.ailevecalisma.gov.tr) ve/veya (https://ailevecalisma.gov.tr/pdb) internet sayfası üzerinden elektronik ortamda yapılacaktır. Giriş sınavına katılma şartları, sınav tarihi ve yeri, sınavın yapılış şekli, değerlendirme yöntemi, KPSS puan türleri ve asgari puanlar, puan sıralamasına göre kaç adayın çağırılacağı, aranacak YDS puanı, son başvuru tarihi, başvuruda istenecek belgeler, öğrenim dallarına ait kontenjanlar, başvuru yeri ve sınavla ilgili diğer hususlar Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı internet sitesinde (www.ailevecalisma.gov.tr) ve/veya (https://ailevecalisma.gov.tr/pdb) ve (https://kamuilan.ailevecalisma.gov.tr/) ileriki bir tarihte yayınlanacaktır.

Bu kapsamda başvuru süreci henüz belli değil. Ancak önümüzdeki hafta ilanın resmen duyurulacağını düşünmekteyiz. İlan yayımladığında anında haberdar olmak için İşin Olsa Mobil Uygulamasını indirebilirsiniz. Uygulama tamamen ücretsiz ve sizin kolay kullanımını için hazırlanmıştır. Her gelişmeden anında haberdar olmak için,

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

RESMİ GAZETEDE YAYIMLANAN İLANIN TAM METNİ BURADA