İçişleri Bakanlığına bağlı olan Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere naklen memur alımı gerçekleştirilecek. Sözlü sınav ile KPSS siz memur Alımı için başvuru süreci başladı. Adaylar başvurularını bazı nitelikler doğrultusunda yapacaklar. Buna göre adaylaran aranan şartlar ve başvuru ekranı haberde.

Naklen Memur Alımı yapılacak!

5902 sayılı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ile İlgili Bazı Düzenlemeler Hakkında Kanun’un Geçici 8 inci maddesi uyarınca giriş (sözlü) sınavı ile naklen 7 (yedi) adet Afet ve Acil Durum Yönetimi Denetçisi alımı yapılacaktır.

Başvuru İçin Adaylardan Aranan Şartlar Nelerdir?

Kanun maddesinin yürürlüğe girdiği 30.11.2022 tarihi itibarıyla genel bütçe ve özel bütçe kapsamındaki kamu idarelerinde mesleğe özel yarışma sınavına tabi tutulmak suretiyle girilen ve belirli bir yetişme programı sonrası yeterlik sınavına tabi tutularak müfettiş, denetçi, denetmen ve kontrolör kadrolarında yardımcılık veya stajyerlikte geçen süreler dâhil en az beş yıl görev yapmış olmak.

Başvuru Süreci Başladı!

AFAD Memur alımında başvurular bugün başladı. Adaylar başvurularını sadece İnternet üzerinden gerçekleştirecekler. Bu yönde başvurular en geç Bu hafta içerisinde yani 24 Şubat 2023 tarihi saat 17:00 a kadar başvurularını gerçekleştirmekeri gereklidir.

Başvuru Adresi: https://www.turkiye.gov.tr/afet-ve-acil-durum-yonetimi-kariyer-kapisi-kamu-ise-alim

İLANIN DETAYLARI: https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr/sf_IlanDetay.aspx?id=06398224-f3bf-4ecb-ac26-eb63241bcb98

Başvuru İçin İstenen Belgeler Nelerdir?

Kurumlarınca onaylı, müfettiş, denetçi, denetmen ve kontrolör kadrolarında yardımcılık veya stajyerlikte geçen sürelerini, derece ve kademelerini ve hizmette geçen diğer süreleri gösterir hizmet belgesi.

Fotoğraflı özgeçmiş belgesi.

Adli sicil bilgileri otomatik olarak gelmektedir.

Türkiye’nin her yerinde görev yapmaya ve her türlü vasıta ile seyahat etmeye elverişli olduğuna dair beyan.

Görevin devamlı olarak yapılmasına engel bir sağlık problemi olmadığına dair beyan.

Adayların lisans bilgileri otomatik olarak gelmektedir. Bilgilerinde hata/eksik olan veya mezuniyet bilgileri gelmeyen adayların sınav modülünde ilgili kutucuğu işaretleyip güncel bilgilerini manuel olarak girmeleri, onaylı diploma örneği veya mezuniyet belgelerini yüklemeleri gerekmektedir.

Biyometrik fotoğraf (son altı ay içinde çekilmiş olması gerekmektedir).

Editör: TE Bilisim