Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan memur alımı ilanı ile İki Bakanlık bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı alanlarda memur alımı yapacak. Başvuruların başlaması ile birkikte de artık sona eriyor. İşin Olsa ekibi olarak bu haberimizde sizlere Söz konusu bakanlıkların memur alımları hakkında bilgileri aktaracağız.

İki Bakanlık 919 Memur Alımı Yapacak!

Yayımlanan bakanlık ilanlarına göre,

  • Adalet Bakanlığı 500 İcra Müdür ve İcra Müdür Yardımcısı,
  • Ticaret Bakanlığı 419 Ticaret Uzman Yardımcısı,

olmak üzere toplamda 919 memur alımı yapılacak.

Başvurular Sona Eriyor!

Söz konusu iki bakanlığın memur alımı başvurusu geçtiğimiz günlerde başlamıştı. Bu yönde Bakanlıklar çok sayıda başvuru alıyordu ancak başvurlarda artık sona gelindi. Her iki baklanlığın memur alımı başvurusu en geç 16 Kasım 2022 tarihine kadar yapılmış olması gerekmektedir. Başvurular aşağıdaki bilgiler doğrultusunda gerçekleştirilecektir.

Adalet Bakanlığı Memur Alımı İlanı Detayları:

Bakanlık bünyesine 5 ve 9. dereceli kadrolarda görevlendirmek üzere 500 kişilik kadro ile İcra Müdür ve İcra Müdür Yardımcısı alımı gerçekleştirecek. Buna göre alımlar Naklen veya açıktan gerçekleştirilecektir. Başvuru için adaylardan herhangi bir KPSS şartı aranmayacaktır. Bunun yerine, 35 yaşından büyük olmamak, Hukuk fakültesi, adalet meslek yüksekokulu, meslek yüksekokullarının adalet bölümü veya adalet meslek eğitimi ön lisans programı mezunu olmak gibi temel şartlar aranacaktır. Başvurular en geç 16 Kasım 2022 tarihine kadar ÖSYM aday sistemi üzerinden gerçekleştirilecektir.

İLANIN TAM METNİ

BAŞVURU EKRANI: https://ais.osym.gov.tr

Ticaret Bakanlığı 419 Memur Alımı İlanı Detayları:

Bakanlık memur alımı için yayımladığı ilana göre 13 farklı alanda memur alımı yapacak. Alımlar Bakanlığım Merkez teşkilatına yapılmakta olup farklı KPSS puanı türlerine göre alım yapılacaktır. Başvuru yapacak adaylardan ÖSYM nin yaptığı YDS den Almanca, Fransızca ve İngilizce dillerinden en az C seviyesinde puan almış olmak, En az Dört yıllık eğitim veren üniversitelerden mezun olmuş olmak, 35 yaşını doldurmamış olmak ve KPSS'den en az 70 puan almış olmak gereklidir.

İLANIN TAM METNİ

BAŞVURU ADRESİ: https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr