Adalet Bakanlığından memur alımı ilanı yayımlandı. Yeni yayımlanmış olan memur alımı ilanına göre Adalet Bakanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı dillerde Mütercim alımı yapacağını ilan etti. Adaylardan KPSS ve YDS şartları aranacak. Ancak adaylardan herhangi bir taban puan şartı belirtilmedi. Bu durumda KPSS Puanı düşük olan adaylarda başvuru yapabilecek.

Mütercim Alımı Detayları Nelerdir?

Adalet Bakanlığı Mütercim Tercüman alımları 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 4 üncü maddesinin B fıkrası ile sözleşmeli olarak 2020 yılı KPSS Puanı esas alınmak sureti ile sözlü sınav uygulanacak oluo 3 farklı dilce Mütercim alımı gerçekleştirilecek. Bu kapsamda,

3 İngilizce, 1 Fransızca ve 1 Almanca dillerinden mütercim alımı yapılacak.

Başvuru için Aranan Genel Şartlar Nelerdir?

Adalet Bakanlığı Memur alımı için genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar kapsamında,

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, 18 yaşını tamamlamış olmak, Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak şartları aranacaktır.

KPSS Taban Puan Şartı Aranmıyor!

Bakanlık yayımladığı duyuruya göre Mütercim alımı için KPSS Şartı arayacak. Ancak KPSSp3 puan türünden puan istenecek olup Lisans seviyesinde herhangi bir Taban puan şartı arnamıyor ancak adayların diğer adaylara göre KPSS puan sıralamasnda ilk 50 kişi içerisinde bulunması gereklidir.

Yabancı Dil Sınacı Şartı:

son beş yıl içerisinde ÖSYM den yapılan YDS den İngilizce, Fransızca ve Almanca dillerinden en az A düzeyinde puana sahip olmak gereklidir.

Mütercim Alımı Eğitim Şartı Nedir?

Mütercim-Tercümanlık veya Çeviribilim lisans programları ile bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurtiçi veya yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak şartları aranacak.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

Adalet Bakanlığının memur alımı başvurusu 29 Nisan 2022 tarihi ile başlayacak. Başvurular Sadece İnternet ortamında yapılacak.

Başvuru Tarihi: 29 Nisan - 18 Mayıs 2022 saat 23:59 a kadar.

Başvuru Ekranı:https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr/

İLANIN TAM METNİ