Adalet Bakanlığı memur alımı başvurusu başlıyor. Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan memur alımı ilanına göre Adalet Bakanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 2022 yılı 550 İcra Müdür ve İcra Müdür Yardımcısı alımı yapacağını bildirmişti. Bakanlık başvuruları bu ya başlayacak olup başvurular ÖSYM tarafından yapılacak. ÖSYM başvuru ve Geç başvuru için takvim ekledi. Peki Başvuru şartları ne olacak? ÖSYM Başvuru takvimi nedir?

550 Memur Alımı Başvuru Takvimi ÖSYM Yayımladı!

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı resmi internet adresi üzerinde başvuru takvimini duyurdu. 16 Şubat 2022 tarihi ile başlayacak olan Adalet Bakanlığı memur alımı başvuruları 23 Şubat 2022 tarihinde sona erecektir. ÖSYM'den gelen takvime göre ise Sınav 3 Nisan 2022 tarihinde yapılıp sonuçlar 28 Nisan 2022 tarihinde açıklanacak. İşte ÖSYM Takvimi:

Kimler Başvuruda Bulabilecek?

Adalet Bakanlığı 550 memur alımı için adaylardan başvuru için genel olarak " Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Hukuk fakültesi, adalet meslek yüksekokulu, meslek yüksekokullarının adalet bölümü veya adalet meslek eğitimi ön lisans programı mezunu olmak, 35 yaşını doldurmamış olmak, Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak" şartları aranacak.

İcra Müdür ve İcra Müdür Yardımcısı Sınav Detayı ve Konuları:

Adalet bakanlığına 550 Memur alımı için Sınavda adaylara, 35 sorudan oluşan Genel Yetenek ve Genel Kültür Testi ile 45 sorudan oluşan Alan Bilgisi Testi uygulanacaktır.

Genel Yetenek ve Genel Kültür Testi:

- Türkçe , (10)

- Matematik (10)

- Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi , (5)

- Türk Kültür ve Medeniyetleri , (5)

- Temel Yurttaşlık Bilgisi , (5)

Alan Bilgisi Testi:

a) Türk Ticaret Kanununun başlangıç hükümleri, tacirleri düzenleyen birinci kitabın birinci kısmı, ticaret şirketlerinin genel hükümlerini düzenleyen ikinci kitabın birinci kısmı, kıymetli evrakı düzenleyen üçüncü kitabı ve deniz ticaretinde cebri icraya ilişkin özel hükümleri düzenleyen beşinci kitabın sekizinci kısmı , (8)

b) İcra ve İflâs Kanunu, İcra ve İflâs Kanununun Tatbikatına Dair Nizamname, İcra ve İflâs Kanunu Yönetmeliği , (12)

c) Harçlar Kanunu, Damga Vergisi Kanunu ve Katma Değer Vergisi Kanunu , (9)

d) Türk Borçlar Kanununun genel hükümlerini düzenleyen birinci kısmı , (8) e) Hukuk Muhakemeleri Kanunu, Bölge Adliye ve Adli Yargı İlk Derece Mahkemeleri İle Cumhuriyet Başsavcılıkları İdari ve Yazı İşleri Hizmetlerinin Yürütülmesine Dair Yönetmeliğin Dördüncü Kısmı, Tebligat Kanunu ve Tebligat Kanununun Uygulanmasına Dair Yönetmelik. (8)