Adalet Bakanlığı memur alımı başvuruları başladı. ÖSYM tarafından yayımlanmış olan EKPSS tercih kılavuzu ile kamuya farklı alanlarda olmak üzere 200 Memur Alımı ve Personel alımı yapılacak. En az İlkokul mezunlarının tercih yapabileceği ilan için süreç başladı. Adalet Bakanlığı bünyesinde hizmet almak isteyen kişiler belirtilen şartları sağlıyor olmaları gerekmektedir. Bu yönde Kontenjan dağılımı ve şartları sizlerle paylaşıyoruz.

Adalet Bakanlığı 200 Memur Personel Alımı Yapacak!

Yayımlanan Kılavuza göre KPSS Puanı ile veya Kura yöntemi ile alımlar " Hizmetli, Kaloriferci, Teknisyen ve Düz Memur " kadrolarıda gerçekleştirilecektir. 

Mezuniyete Göre Kontenjan Dağılımı Nedir?

İlkokul/Ortaokul/İlköğretim Mezunu: 25 Hizmetli,

Lise Mezunu: 10 Kaloriferci ve 55 Teknisyen

Ön Lisans Mezunu: 60 Düz Memur,

Lisans Mezunu: 50 Düz Memur,

Başvuru İçin Adaylardan Aranan Şartlar Nelerdir?

Adalet Bakanlığı Memur personel alımına başvuru yapmak isteyen adaylardan öncelikle Engelli olmak şartı aranacak. Ayrıca Genel olarak, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacaktır. Buna göre " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, 18 yaşını tamamlamış olmak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak" gereklidir.

Ayrıca, Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmeliğin 4 üncü maddesindeki; “Engelli: Doğuştan veya sonradan; bedensel, zihinsel, ruhsal, duyusal ve sosyal yetenekleri bakımından engel oranının yüzde kırk veya üzerinde ve çalışabilir durumda olduğunu mevzuat hükümlerine göre alınacak sağlık kurulu raporu ile belgeleyenleri, ifade eder.” hükmü gereğince en az %40 ve üzerinde çalışabilir engelli olmak gereklidir.

KPSS Şartı Nedir?

Adayların, bu kılavuzda yer alan kadroları tercih edebilmeleri için 2020-EKPSS veya 2022-EKPSS’ye girmiş ya da 2020-Kura veya 2022-Kura ile yerleştirme için başvuru yapmış olması gerekmektedir.

Ortaöğretim düzeyi kadrolar için EKPSSP1 puanı, ön lisans düzeyi kadrolar için EKPSSP2 puanı, lisans düzeyi kadrolar için EKPSSP3 puanı kullanılacaktır.

Kadrosuna Göre Özel Nitelikler Nedir?

Hizmetli Alımı Şartı:  İlkokul Mezunu olmak

Kaloriferci Alımı Şartı: Ortaöğretim Kurumlarının herhangi bir alanından mezun olmak

Teknisyen Alımı Şartı:  Ortaöğretim Kurumlarının Bilişim Teknolojileri Alanı ve Dallarından mezun olmak, Ortaöğretim Kurumlarının Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme Alanı ve Dallarından mezun olmak.

Ön Lisans Mezunu Düz Memur Alımı Şartı: Herhangi bir önlisans programından mezun olmak.

Lisans Mezunu Düz Memur Alımı Şartı: Herhangi bir lisans programından mezun olmak.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

Adalet Bakanlığı EKPSS ile Memur alımı tercihlerinde süreç 5 Ocak 2023 tarihi ile başlamış olup en geç 13 Ocak 2023 tarihine kadar gerçekleştirilmesi gereklidir. Tercihler sadece ÖSYM üzerinden elektronik ortamda gerçekleştirilecektir.

TERCİH KILAVUZLARI BURADA