Geçtiğimiz aylar itibariyle Resmi Gazete' de yayımlanan 10 bin çarşı ve mahalle bekçisi kadro ihdasının ardından, bekçi alım ilanının ne zaman yayımlanacağı, başvuruların ne zaman yapılabileceği gibi konular gündeme gelmişti. Uzunca bir bekleyiş ve meraklı sürecin ardından, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından bir açıklama yapıldı ve alımların hangi tarihte olacağına değinildi. Bakan Soylu yaptığı açıklamasında alımların Mart ayı itibariyle başlayacağına, alım sayısının 8 bin kişilik olduğuna değinmişti. Bekçi alımları konusundaki bu merak daha da arttı ve kadroların hangi illere yönelik olarak yayımlanacağı soruları sorulmaya başladı.

MART AYINDA 8 BİN BEKÇİ ALIMI YAPILACAK, İLAN NE ZAMAN YAYIMLANACAK, YAYIMLANDI MI?

Bekçi alım ilanının Mart ayında yayımlanacağı ifade edilmiş bizler de yaptığımız haberlerde buna değinmiştik. Mart ayına girmemizle beraber çok sayıda aday tarafından ilanın ne zaman yayımlanacağı, hangi tarihe kaldığı yönünde sorular sorulmaya başlandı. Binlerce adayın merakla beklediği bu soruya yönelik olarak daha önce sitemiz isinolsa.com üzerinden yaptığımız haberlerde; bekçi alımlarının Mart ayının ilk haftasında muhtemelen Pazartesi günü, 04 Mart 2019 tarihi itibariyle yayımlanabileceğine değinmiştik. Bu tarihi de ilgili haftanın sonuna kadar ilan yayımlanma süreci olarak değerlendirmiştik. Bu bağlamda yakın zamanda muhtemelen Pazartesi - Çarşamba günleri arasında ilanın yayımlanacağını düşünmekteyiz. Elbette bu yalnızca bizim öngörümüzdür. Bu sürecin netleşmesini beklemek dışında şuan için yapılabilecek birşey bulunmuyor. Bir diğer nokta ise, ilanlarda kadro dağılımı nasıl olacak sorusudur...

8 BİN BEKÇİ ALIMI KADRO DAĞILIMI NASIL OLACAK?

Bekçi alımlarında kadro dağılıma yönelik tüm şehirleri kapsayacak açıklamalar yapılmadı. Bakan Soylu açıklamalarında Yalnızca Ankara, İstanbul kadro sayısına yönelik bilgilendirmeler sağladı. Ek olarak Yozgat' a da bekçi alımı yapılacak ancak sayı bilinmemektedir. Bu bekçi alım sürecinde Ankara' ya 500, İstanbul' a ise 1000 Çarşı ve Mahalle Bekçisi kadrosu açıldığı ifade edilmiş, Bakan Soylu tarafından imzalanarak onaylandığı ifadeleri kullanılmıştır.

GÜN İÇERİSİNDE İLAN YAYIMLANABİLİR - UYGULAMALARI İNDİR BİLDİRİM GELSİN

İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMALARIMIZI İNDİREREK, GÜN İÇİNDE YAYIMLANMASINI BEKLEDİĞİMİZ 8 BİN BEKÇİ ALIM İLANINDAN ANINDA HABERDAR OLABİLİRSİNİZ.

İOS> TIKLAYINIZ

ANDROİD> TIKLAYINIZ