Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Cumhurbaşkanlığı tarafından verilen izinler doğrultusunda 62 kamu kurumuna 6 bin 219 memur alımı yapılacağı müjdesini vermişti.

Koronavirüs ile mücadele kapsamında kurumların ihtiyaç olduğu kadrolardaki alımlar için 31Mart 2020 tarihinde açıklamanın ardından 9 gün süre geçti. Adaylar personel alımlarının kurumlara göre dağılımları ile hangi kadrolarda alım yapılacağı merak edilen konular arasında yer alıyor.

KAMUYA ATAMALAR NASIL YAPILIYOR?

Kamu Kurumlarına personel alımları merkezi alımlar, açıktan alımlar yada kurumlar arası nakil yolu personel alımları ile istihdam sağlanıyor. Buna göre 2020 yılında KPSS tercihleri ile yapılacak alımlarda başvurular 14 Temmuz ile 21 Temmuz 2020 tarihleri arasında alınacak.

NE ZAMAN ALIM YAPILIR?

Kurumlara göre dağılımda 126 üniversite için ilave olarak 1016 kadro ayrıldı. Daha önceki kadrolar ile birlikte 1651 kişi atanmış olacaklar. 2020 yılındaki alımlardaki kurumlardaki alımlarda ise 6650 kişilik alım gerçekleşecek. Üniversitelere gerçekleşmesi beklenen alımlar için resmi gazetede ilanlar açıklanmaya devam ediyor. Üniversite Hastanelerinin Koronavirüs nedeniyle ihtiyaç bulunan sağlıkçı ve yardımcı kadrolarındaki alımlara öncelik verildi.

BAŞVURU ŞARTLARI;

Kamuda memur alımlarında yaş şartında 18 yaşını tamamlamış olmak, 657 sayılı DMK’nın 48. Maddesindeki genel şartları taşımak, kamu haklarından mahrum olmamak, güvenlik ve arşiv araştırmalarından olumlu sonuçlanmak, görevin gerektirdiği eğitim şartına sahip olmak gerekmektedir.