Bakanlıklar geçtiğimiz günlerde yayımladığı memur alımı ilanlarına göre 519 memur alımı başvurusu başlıyor. Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan memur alımı ilanlarına göre Bakanlıklar bünyelerindeki eksikliği karşılamak üzere farklı kadrolarda Memur Alımı yapacak. Söz konusu yayımlanan ilanlara göre Memur alımları Lisans mezunu adaylar içerisinden gerçekleştirilecek.

İşin Olsa ekibi olarak bu yazımızda sizlere Bakanlıkların ilanları hakkında detayları aktaracağız.

519 Memur Alımı Yapacak Bakanlıklar Hangileridir?

  • Hazine ve Maliye Bakanlığı 70 Memur,
  • Dışişleri Bakanlığı 30 Memur,
  • Ticaret Bakanlığı 419 Memur,

Başvuru Süreci Başlıyor!

Söz konusu ilanlar için duyurular geçtiğimiz günlerde yapılmıştı. Bu kapsamda ilgili duyurulara göre başvurular 7 Kasım 2022 tarihi ile başlıyor. Başvuru yapacak adaylar öncelikle belirtilen şartların sağlanıyor olması gerekmektedir. Buna göre başvurular aşağıdaki bilgiler doğrultusunda gerçekleştirilecektir.

Hazine ve Maliye Bakanlığı 70 Memur Alımı İlanı:

Bakanlık 70 kişilik boş kadro ile memur alacak. KPSS siz Memur Alımı yapılacak olup alımlar İç Denetçi kadrosunda gerçekleştirilecek. Bu yönde adaylardan herhangi bir KPSS şartı aranmayacaktır.  Alımlar  35 Genel Katılımcı kontenjanından, 35 Bilgi Teknolojileri Kontenjanından olmak üzere 70 iç denetçi adayı alımı gerçekleştirecek. Başvurular en geç 15 Kasım 2022 tarihine kadar yapılmış olması gerekmektedir.

Maliye Bakanlığı 70 Memur Alımı İlanın Detayları Burada

Dışişleri Bakanlığı 30 Memur Alımı İlanı:

Bakanlık 30 kişilik kadro ile Hukuk uzmanı alacağını bildirdi. KPSS siz Memur alımı kapsamında yapılacak alım için adaylardan Yabancı Dil sınavı şartı aranacak. Buna göre, 24 İngilizce, 3 Almanca ve 3 Fransızca dilinden memur alımı gerçekleştirilecek. Hukuk Uzmanı sınavına katılacak adaylar başvurularını en geç 18 Kasım 2022 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

Dışişleri Bakanlığı Memur Alımı İlanın Detayları Burada

Ticaret Bakanlığı 419 Memur Alımı İlanı:

Ticaret Bakanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere Merkez Teşkilatında görevlendirmek üzere 13 farklı alanda memur alımı yapacak. Alımlar ÖSYM tarafından yapılan KPSS puanı ile yapılacak. Aynı zamanda Ticaret Bakanlığı 419 kişilik kadro için Ticaret Uzman Yardımcılığı giriş sınavı yapacak olup adayların 100 TL ücret yatırmaları gereklidir. Başvurular en geç 16 Kasım 2022 tarihine kadar gerçekleştirilmesi gereklidir.

Ticaret Bakanlığı Memur Alımı İlanın Detayları Burada

Editör: TE Bilisim