Kamuya memur alımı kapsamında tercihler alınıyor. Geçtiğimiz gün ÖSYM aracılığı ile yayımlanmış olan Engelli Memur alımı kapsamında kamuya farklı kurumlar ve kuruluşlar tarafından 2323 Engelli Memur alımı yapılacak. Alımlar en az İlkokul, Lise, Ön Lisans ve Lisans kapsamında gerçekleştirilecek olup KPSS puanı ile ve Kura işlemleri ile yapılacak.

2323 Engelli Memur Alımı Yapılacak!

Kamuya Engelli memur alımı kapsamında yayımlanan kılavuza göre 

  • İlkokul/Ortaokul/İlköğretim Mezunu: 36 Kişi 
  • Ortaöğretim Mezunu: 360 Kişi
  • Ön Lisans Mezunu: 704 Kişi 
  • Lisans Mezunu: 1223 Kişi

ataması yapılacak.

Tercihler Sona Eriyor!

2023 EKPSS kapsamında yayımlanmış olan tercih kılavuzu için süreç 5 Ocak 2023 tarihi ile başlamıştı. Henüz tercih yapmamış olan adaylar en geç 13 Ocak 2023 tarihine kadar tercihlerini gerçekleştirmeleri gereklidir.Tercih yapmak isteyen adaylar kılavuzlara aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilecekler.

İLGİLİ HABER: https://www.isinolsa.com/memur-alimi/2023-ekpss-tercih-kilavuzu-ile-kamuya-2323-engelli-memur-personel-alimi-h43612.html

Tercih Değerlendirmesi Nasıl Yapılacak?

2023 EKPSS merkezi atama işlemleri Kura ve KPSS puanı ile gerçekleştiriliyor. İlkokul mezunları için kura çekimi yapılacak. Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunları için ise en yüksek puandan başlamak üzere en düşük puana kadar yapılacak sıralama ile en yüksek puandan en düşük puana kadar yapılacak değerlendirmeler kullanılacaktır.

Tercih Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

ÖSYM tercih sonuçları konusunda gerçekten çok hızlı görev yapıyor. Bu kapsamda 13 Ocak 2023 tarihi ile sona erecek olan tercihler sonuçlarının en geç 20 Ocak 2023 tarihine kadar açıklanması bekleniyor.

EKPSS Taban Puanlar Kaç Olacak?

Engelli memur atamalarında beklenen KPSS Taban puanlar,

  • Lise Mezunu: 68 Puan ile
  • Ön Lisans Mezunu: 57 Puan İle
  • Lisans Mezunu: 55 Puan İle atama,

beklenti bu yöndedir. Ancak kesin sonuçlar ÖSYM'den gelecek duyuru ile belli olacaktır.

SONUÇLARDNAN HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİNİZ

İşin Olsa İnstagram >>>>> BURAYA

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

Editör: TE Bilisim