Kamu kurumlarına 2019 yılı sona ererken pek çok sayıda ilan açıklandı. Kurumlar açıklanan bütçe doğrultusunda ve atama izni verilen kadro sayısı kadar alım yapabiliyorlar. Buna göre 2019 yılı içerisinde gerçekleşen merkezi atamalarda ÖSYM üzerinden 2 tercih gerçekleşti. Kurumların şahsen başvuru ve mülakat ile gerçekleştirdiği alımlar ile birlikte 2019 yılında pek çok kurumu ihtiyaç bulunan kadrolarda görev alacak personel ataması yaptı. Adaylar 2020 yılında hangi kurumların memur alımı yapacağını merak etmekteler.

2020 YILINDA 60 BİN ATAMA YAPILMASI BEKLENİYOR!

Cumhurbaşkanlığı programlarına göre kamu kurumlarına 60 bin atama yapılması için çalışma yapılacak. 2018 yılında kurumlarda istihdam edilmek üzere alınan personel sayısı yaklaşık yüz bin rakamını geçti. 2020 yılında bu rakam 60 bin olması planlandı. Atamalardan Milli Eğitim Bakanlığına 20 bin öğretmen istihdamı için başvurular şubat ayında olacak. Sağlık Bakanlığı Sağlık mezunlarınları arasından personel alımları yapması bekleniyor. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı çok sayıda personel alımı yapması bekleniyor. Diyanet İşleri Başkanlığı çok sayıda kuran kursu öğreticisi ve imam hatip alımları gerçekleştirmesi beklenirken, Adalet Bakanlığına zabıt katibi, infaz koruma memuru, Kamu İktisadi Teşebbüslerine çok sayıda işçi ve personel alımları bekleniyor.

2019 YILI SONUNA KADAR ALIM YAPACAK KURUMLAR!

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü 48 sürekli işçi ve diğer ilanda ise 81 sürekli işçi alacak. Diyanet İşleri Başkanlığı personel alımı prodüktör, kameraman, montajcı, ses kayıtçısı kadrolarında olacak. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 5 Müfettiş Yardımcısı alacak. Yargıtay Başkanlığı 33 sürekli işçi Alacak Orta Doğu Teknik Üniversitesi 55 sürekli işçi alımı. Sahil güvenlik komutanlığı Marmara ve boğazlar onarım destek komutanlığı 30 sürekli işçi alacak. Isparta uygulamalı bilimler üniversitesi 27 akademik personel alacak. Devlet arşivleri başkanlığı 76 sözleşmeli personel alacak. Sayıştay Başkanlığı 11 sözleşmeli personel alacak. Yargıtay Başkanlığı diğer ilanında ise 95 sözleşmeli personel alacak Marmara Üniversitesi 5 sözleşmeli bilişim personeli alacak. Diyanet İşleri Başkanlığı 2019 yılı öğretmen (pdr) alım sınavı açıkladı. Dışişleri Bakanlığı mütercim alım ilanı ve son olarak Tarım ve Orman Bakanlığı 9 sözleşmeli personel alacak. Diğer ilanları işin olsa sitesi üzerinden takip edebilrisiniz.

İŞİN OLSA