Kamu kurum ve kuruluşlarına yönelik olarak yapılan memur alımlarında adaylardan genellikle 70 baraj puanını aşmaları beklenir. KPSS puanı düşük olan adayların başvurabileceği ilanlar genellikle açıktan atama ya da lise düzeyindeki alımlarla sağlanmaktadır. Bizler de bu haberimizde KPSS puanı düşük olan memurluk kadrolarına değineceğiz. KPSS lise sonuçlarını öğrenmek için TIKLAYINIZ

KPSS puanı 50-60 arası olan adayların başvurabileceği memur alım kadroları

Kamuya yapılan memur alımlarında eğer genel tercih sürecinden bahsediyorsak 50-60 aralığındaki puanlarla bir kadroyu tercih edip atanmak imkansıza yakın bir ihtimaldir. Yoğun ilgi ve sayının fazlalığından dolayı hemen hemen tercih edilmeyeceğini düşündüğümüz en uzak kadrolar dahi 80-90 puan ile tercih dönemini kapatabilmektedir. Bu nedenle KPSS lise puanı düşük olan adaylar açıktan atamalar ile başvurularını yapmalıdırlar. Bu başvuru süreci de kurumlar tarafından tarihi belirli olmayan süreçlerde kamuoyuna duyurulmaktadır. Burada adayların alımları takip etmesi gerekmektedir. Tüm alımlardan haberdar olmak için mobil uygulamalarımızı indirebilirsiniz.
iOS: Tıklayınız
Android: Tıklayınız

Hangi kurumlar açıktan atama yoluyla düşük KPSS puanlı memur alımı yapıyor?
Kurumlar bünyesindeki ihtiyaçlar doğrultusunda hemen hemen çoğu kadroda personel alımları yapılmaktadır. Bu alımlarda adaylarda aranan diğer şartlar da detaylıca aktarılmaktadır.

KPSS puanı düşük adaylar tercih döneminde tercih yapmalı mı?
KPSS genel tercih dönemlerinde adaylar şanslarını tercih yaparak mutlaka denemeliler. Kadroya yerleşeceklerine dair yüksek bir ümit beslemeden, başvuruları yapmakta fayda görünmektedir. Adayların KPSS puanları 2 yok boyunca geçerli olacağından, temel odakları açıktan alımları takip etmek olmalıdır. Bu alımlara başvurular ve önemli bilgiler konusunda yeterli bilgi sahibi olabilmek amacıyla kurduğumuz Facebook grubumuza da mutlaka katılmanızı öneririz.
Katılmak için: Tıklayınız

KPSS Ortaöğretim/Lise puanlarıyla başvuru yapılabilecek kadrolar

KPSS Ortaöğretim/Lise puanları açıklandı. Milyonlarca aday KPSS lise sonuçlarına ulaşarak, başvuru yapabileceği kadroları aramaya başladı. Bizler de bu konuda yardımcı olmak amacıyla KPSS lise puanlarıyla başvuru yapılabilecek kadroları listeleyerek, adaylarımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz. Konuya yönelik olarak yaptığımız habere göz atarak, KPSS lise puanlarıyla başvuru yapılabilecek kadrolara erişim sağlayabilirsiniz.

KPSS lise puanıyla tercih edilebilecek kadrolara ulaşmak için TIKLAYINIZ