3 milyon kişinin katılımıyla Ekim ayında gerçekleştirilen KPSS Ortaöğretim/Lise sınavının ardındanadayların heyecanlı bekleyişleri devam ediyordu. ÖSYM tarafından yayımlanan duyuruyla birlikte KPSS Ortaöğretim/Lise sonuçları açıklandı. Milyonlarca aday 130 dakika boyunca en yüksek KPSS puanını almak için ter döktükleri sınavın sonuçlarına ulaştı. Yayımlanan sonuçlarla beraber lise mezunu adayların KPSS puanlarıyla başvuru yapabilecekleri kadroları öğrenmek istediklerini gözlemledik. Sitemiz isinolsa.com üzerinden gelen geri bildirimler ve diğer platformlar üzerinden aldığımız sorularla birlikte, 2018 KPSS Ortaöğretim/Lise puanlarıyla tercih edilebilecek kadrolara ulaşmak istediklerini de öğrenmiş bulunmaktayız. Buradan hareketle 2018 KPSS Ortaöğretim/Lise puanlarıyla başvuru yapılabilecek bazı kadroları listelemeye ve geri bildirimler doğrultusunda ihtiyacın söz konusu olduğu diğer konularda da bilgilerimizi paylaşmaya çalışacağız...

2018 Ortaöğretim/Lise puanlarıyla tercih edilebilecek kadrolar

KPSS sonuçlarını öğrenen adaylar aşağıdaki kadrolara başvuru yapabilirler:

İşte kadrolar: Teknisyen, ebe, hemşire, zabıta memuru, itfaiye eri, koruma ve güvenlik görevlisi, zabıt katibi, şoför, temizlik görevlisi, büro memuru, hizmetli, veri hazırlama memuru, sekreter, kaloriferci, ambar memuru, hasta bakıcı, satın alma memuru, tahsildar, rasatcı, istidlalci, imam hatip, kuran kursu öğreticisi, müezzin kayyım, aşçı, teknisyen yardımcısı, sağlık teknisyeni, arama kurtarma teknisyeni, daktilograf, bilgisayar işletmeni, kaloriferci, diş protez teknisyeni, isinolsa.com, bakıcı anne, bekçi, çocuk eğiticisi, veteriner, sağlık memuru, hayvan sağlık memuru, muhasebeci gibi çok sayıda kadro için başvurularını yapabilirler. 2018 KPSS Ortaöğretim/Lise puanlarıyla başvuru yapabilecek daha çok sayıda yukarıda yer alanların dışında kadrolar bulunmaktadır. Bu kadrolar ÖSYM tarafından yayımlanacak duyurularla kamuoyuna aktarılmakta, tercih dönemlerinde adayların bilgisine sunulmaktadır. Açıktan alım yapan kurumlara başvurular da yine bu KPSS puanlarıyla olacağından, adayların puanlarıyla başvuru yapabilecekleri kadroları görmelerinin uygun olduğunu düşündüğümüzden bu haberi hazırlamayı uygun gördük. Kadrolar ve başvuru süreçleri hakkında daha fazla bilgiye ihtiyaç duymanız halinde yorumlar alanından bizlere ulaştırabilirsiniz. Bizler de sizlere elimizden geldiği kadarıyla bu bilgileri ulaştırmaya, yardımcı olmaya çalışacağız. 

KPSS Ortaöğretim/Lise tercihleri nasıl yapılacak?

KPSS lise tercihlerini yapacak adaylarla yardımlaşmak ve bilgi paylaşmak amacıyla kurduğumuz Facebook grubumuza katılmayı unutmayınız. Bu sayede takıldığınız noktalarda yardımlaşabilir, diğer adaylarla bilgi paylaşımında bulunabilirsiniz.

Katılmak için TIKLAYINIZ

Android için TIKLAYINIZ

iOS için TIKLAYINIZ