720 bin taşeron işçisinin kadroya geçişindeki en problemli dönemlerden birinden geçen Kamu İktisadi Teşebbüslerinde (KİT) görev yapan personeller, geçtiğimiz günler itibariyle kadroya geçiş için müjdeli habere ulaşmışlardı. Biz de yayımladığımız bu haberde, KİT personellerinin kadroya geçiş sürecini gündeme taşımış, ilgili süreç hakkında detaylı bilgiler vermeye çalışmıştık.

Taşeron işçiler kadroya nasıl geçiş yapacaklar?

KİT personelleri, uygulanacak bir sınavın ardından kadroya geçiş yapmış olacaklar. Sınavdan başarılı ayrılan taşeron işçiler, daimi işçi statüsünde kamuda görev almaya devam edecekler. Bu bağlamda 50 bin kişilik önemli bir topluluğu ifade ettiğini söylemek mümkün. Yayımlanan bir son dakika haberiyle birlikte, taşeron işçiler için merak edilen tarihlerden biri olan kadroya geçiş tarihi de netlik kazandı.

KİT personelleri kadroya ne zaman geçebilecekler?

KİT' lerde görev yapan taşeron işçiler, 1 Ocak 2019 itibariyle kadroya geçiş yapmış olacaklar. Buradaki temel nokta, uygulanacak sınava katılıp başarılı olmak ve taşerondan kadroya geçiş sürecine dahil olabilmek. Tüm bu söylenenlere ek olarak sınavlara kimlerin katılabileceğini de tekrar hatırlatmak istiyoruz. Sınava katılabilecek olan  2 Aralık 2017' den bu yana kesintisiz olarak çalışan (mecburi izinler dışında / 30 günü geçmemiş olması gerekli) taşeron işçilerdir.

KİT taşeron işçilerinin kadroya geçiş süreciyle alakalı yaptığımız duyuru haberine göz atmak isterseniz buraya TIKLAYINIZ.