Taşerondan kadroya geçiş sürecinde KİT' lerde görev yapan taşeron işçilerin de merakla beklediği süreç çözüme kavuşturuldu. Kamu İktisadi Teşebbüsleri' nde taşeron işçi olarak çalışan kişilerin kadroya geçiş süreci netleşti ve kadro yolu gözüktü. Kadroya geçiş için KİT' lerde görev yapan taşeron işçilerin uygulanacak sınavda başarılı olmalarının ardından, diğer işçilerde olduğu gibi sürekli işçi statüsünde değerlendirilmesi ve kamuya geçişinin yapılması yönünde karar Resmi Gazete' de yayımlandı.

İlgili Resmi Gazete' de " Kamu iktisadi teşebbüsleri ve bağlı ortaklıklarında, personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alım sözleşmeleri kapsamında yükleniciler tarafından çalıştırılmakta olanlardan, 4 Aralık 2017 tarihi itibarıyla en az 2 yıl kesintisiz (yıllık izin, doğum izni, askerlik ve toplamda 30 günü geçmeyen kesintiler hariç olmak üzere) olarak ilgili teşebbüs ve bağlı ortaklıklarda çalışmış ve halen çalışmaya devam edenler yapılacak sınavda başarı göstermeleri halinde halihazırda görev yaptıktan teşebbüs ve bağlı ortaklıklarında işçi statüsünde istihdam edilebilir. " ifadelerine yer verildi.

KİT' lerde çalışan taşeron işçilerin sesini gündeme taşımıştık

Yaptığımız haberlerde burada görev yapan taşeron işçilerin sesi olmaya çalışmış, yaptığımız haberlerle bu konuyu gündeme taşımıştık. Nihayet konuya ilişkin karar çözüme kavuşturuldu ve 50 bin kişinin daha kamuya geçişi için karar yayımlandı. İlgili karar doğrultusunda 2018 yılında ayrılan personel sayısının en fazla % 75 i kadar personel naklen veya açıktan atama yoluyla atanabilecek. Cumhurbaşkanlığı kararında aktarılan diğer bir noktaya göre, 2019 yılı içerisinde yeni bir emekli personel ataması gerçekleştirilmeyecek. Yapılacak ilave atamalarda 2018 yılında belirtilmiş olan personel sayısının % 50'sinin üzerinde olmayacak.

Taşeron işçiler yorumluyor

Resmi Gazete' de yayımlanarak yürürlüğe giren bu kanunla birlikte 50 bin taşeron işçisine daha kamuda daimi işçi statüsü sağlanmış olacak. Konuya ilişkin taşeron işçilerin görüşlerini bekliyor, sürece ilişkin değerlendirmelerini almak üzere yorum bölümünden bizlere ulaşmalarını bekliyoruz. KİT' lerde görev yapan tüm taşeron işçilerimiz için, uygulanacak muhtemel sınavda başarılar diliyoruz.

Editör: TE Bilisim