Sağlık Bakanlığı bilindiği üzere 2020 yılında rekor atama yaptı. Atamalarına halen devam etmekte olan Sağlık Bakanlığının 12 bin kişilik atama ilanının ne zaman yayımlanacağı büyük bir merakla bekleniyordu. Buna göre Sağlık Bakanlığı ile YÖK arasındaki resmi yazılar duyuruldu ve tarihlere göre atamanın ne zaman olacağı ön görülmeye başlandı.

ATAMA TARİHİ HABERİ BURADA

Önlisans Yetişecek

Önlisans mezunu adaylar neredeyse Ekim ayının son gününden beri sosyal medya üzerinden seslerini duyurmakta, basın açıklaması yapmakta, dilekçe vermekte ve atamanın 23 Kasımdan sonrasında yapılmasını talep etmektedir. Özellikle sosyal medya aracılığı ile buluşan adaylar neredeyse her gün ya da iki günde bir olmak üzere atamalar için ön lisans KPSS'nin beklenmesi gerektiğine yönelik etkinlikler yapmakta ve etkinliklere ciddi katılım olmaktadır. Buna göre adayların sesleri duyulmuş olabilir. YÖK ile Sağlık Bakanlığı arasındaki paylaşılan resmi yazıya göre atamada ön lisans yetişmiş olacak.

Tarihler Nasıl Oldu?

Sağlık Bakanlığı ile YÖK arasındaki yazışmada son kadroların 20 Kasım'a kadar gönderilmesi talep edildi. Kadroların gelmesi ve düzenlenmesi ardından 21 Kasım ile 22 Kasım arasına hafta sonu giriyor ve resmi kurumlar tatil olduğu için bu iki günde her hangi bir ilan yayımlanmamaktadır.

Atama ilanları yayımlanır yayımlanmaz zaten başvurular başlamıyor. Genel olarak atama ilanından bir hafta sonra resmi başvurular başlıyor. Kısaca 22 Kasım'a kadar ilanın yayımlanması beklenmiyor. O tarihten sonra yayımlanacak olan her ilana başvurular bir hafta ya da 3 gün, 5 gün gibi tarihler sonrasında başlayacağı için ön lisans KPSS'sine girmiş olan adaylar atamaya yetişecek.

Atama çok yüksek ihtimal 2020 önlisans KPSS ile yapılacaktır. Çünkü tarihler bunu gösteriyor.

ATAMA TARİHİ HABERİ BURADA