Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM tarafından resmen az önce yapılan duyuru sonucunda ortaöğretim KPSS sonuçlarının açıklandığı belirtildi. Sonuçlarını öğrenmek isteyen adayların hemen aşağıdaki linki takip edebilir.

Sonuç Öğrenme Sayfası İçin Giriniz

Lise KPSS ile Memur Alınacak

Geçtiğimiz ay yapılan Lise KPSS sonuçları resmen duyuruldu. Adaylar sonuçlarını anlık olarak şu an kontrol edebiliyor. Buna göre ilk kez memur alımına son 5 gün kaldı. KPSS sonuçları açıklandıktan sonra en erken atanan adaylar 5 gün sonraki ilan neticesinde kamuya yerleşenler olacak ki bu süre lisans ve ön lisans adayların yerleşme süresine göre çok çok kısa olarak görülüyor.

Hangi Memurlar Alınacak?

Lise KPSS ile düz memur, şoför, teknikeri, teknisyen, hizmetli vb. gibi bir çok pozisyon için alım yapılacak. İlgili ilanlar 30 Aralık tarihinde yayımlanacak ve adaylar 30 Aralık sabah saatlerinden itibaren 20 TL başvuru ücreti ile müracaatlarını gerçekleştirebilecektir. İlk alım olduğu için ve bazı kadroların boş kaldığı için puanları oldukça düşük kapatmaktadır. Bu yüzden adayların müracaat yapmayı ihmal etemesi gerekmektedir. İlanlardan ilk haberdar olmak için aşağıdan mobil uygulamamızı indirebilirsiniz.

İşin Olsa Android Uygulamasını Buradan

İşin Olsa İOS uygulamasını Buradan