3 Devlet kurumu bünyelerindeki çalışan memur personel ihtiyuaçlarını karşılamak üzere duyuru yaptılar. Yapılan duyurulara göre 3 devlet kurumu toplamda 6 bin 211 kişilik kadro ile memur personel alımı yapacak. Alımlar bir çok kadroda ve bir çok pozisyonda gerçekleşecek. Aynı zamanda başvuruda bulunacak adaylar en az lise mezunu olmak zorundadır. Alım yapacak Kurumlar, Adalet Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Sosyal Güvenlik Kurumu dur. 

Hangi Kurum Kaç Personel Alacak ve Hangi Pozisyonlarda Alım Olacak ?

Adalet Bakanlığı;


Adalet Bakanlığı yapmış olduğu duyurusuna göre en az lise mezunu, 1 adet Mimar,15 adet Mühendis,14 adet Şoför,20 adet Hizmetli,30 adet Koruma ve Güvenlik Görevlisi,25 adet Pisikolog,15 adet Pedagog ve 25 adet Sosyal Çalışmacı, olmak üzere 145 Memur ve  2000 adli yargı hâkim ve savcı adayı,200 idari yargı hâkim adayı,700 avukatlık mesleğinden adli yargı hâkim ve savcı adayı ve 100 avukatlık mesleğinden idari yargı hâkim adayı olmak üzere 3 bin kişi ve toplamda 3 bin 145 Memur Personel Alacaktır. 

Adalet Bakanlığı 145 Memur Alımı İlanı İçin Buraya Tıklayınız.
Adalet Bakanlığı 3 bin Alım İçin Buraya Tıklayınız.

Emniyet Genel Müdürlüğü:

Emniyet genel müdürlüğü yaptığı duyurusuna göre 2 bin kişi Komiser Yardımcısı ve 1 kişi ise polis arasında alacatır. 2 bin kişilik kadro da 1800 kişi erkek ve 200 kişi ise bayan , bin kişilik kadroda ise 900 ü erkek 100 ü bayan olacaktır. 2 bin kişilik kadroda KPSS 70 puan aranacaktır. Yapılan diğer duyuruda ise 6 adet Sözleşmeli Personel alacaktır. Ve bu Sözleşmeli personellerden KPSS Şartı Aranmamaktadır. 

Emniyet Genel Müdürlüğü3 bin Alım İlanı İçin Buraya Tıklayınız.
Emniyet Genel Müdürlüğü Sözleşmeli Personel Alımı İçin Buraya Tıklayınız.

Sosyal Güvenlik Kurumu:

Sosyal Güvenlik Kurumu yapmış olduğu duyurusuna göre 60 kişilik kadro ile Müfettiş yardımcısı alacaktır. 

SGK Alım İlanı için Buraya Tıklayınız.

BAŞVURULAR:

Yukarıda verilmiş olan ilanlara başvuruda bulunmak isteyenler ayrıca ilanın diğer sayfasını açarak yani ( Buraya Tıklayınız ) kısmına tıklayarak ilanı yeni bir sekmede açabilir ve ilan hakkında ayrıntılı bilgi alarak başvurularını gerçekleştirebilirler. Başvuru bilgileri ilanların son kısmında yer almakta olup başvuru talimatlarına göre başvuru şekli uygulamanız gerekmektedir. AKsi taktirde yapılan başvurular sayılmayacaktır. Unutulmaması gereken diğer husus ise başvurularınızı başvuru süresü içerisinde yapınız.