Adalet Bakanlığı memur alımı gerçekleştiriyor. Adalet Bakanlığı bünyesinin memur personel ihtiyacını karşılamak üzere farklı niteliklerde ve pozisyonlarda çok sayıda memur alacak. Sizde Adalet Bakanlığı ailesine aşağıdaki pozisyonlarda katılmak istiyorsanız ilanımızı inceleyiniz.

Adalet Bakanlığı yapmış olduğu duyurusuna göre bünyesinin memur personel ihtiyacını gidermek amaçlı farklı pozisyonlarda, farklı illerde, farklı niteliklerde 145 adet Memur Alımı yapacak. Alınacak adaylardan 2014 ve 2016 Kamu Personeli Seçme Sınavı puanı aranacaktır. Ayrıca Adalet Bakanlığı yapacağı Sözlü sınav ile KPSS puan başarısı ortalaması alınarak kadroya girişler belirlenecektir. Adayların aşağıdaki kadrolara başvuruda bulunabilmeleri için en az lise mezunu olmaları gerekmektedir. Başvuru bilgileri ve diğer bilgiler şöyledir;

KADROLAR:
  • 1 adet Mimar,
  • 15 adet Mühendis,
  • 14 adet Şoför,
  • 20 adet Hizmetli,
  • 30 adet Koruma ve Güvenlik Görevlisi,
  • 25 adet Pisikolog,
  • 15 adet Pedagog,
  • 25 adet Sosyal Çalışmacı,

Olmak üzere toplamda 145 adet Memur alınacak. 

GENEL ŞARTLAR:
  • 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesinde belirtilen şartları taşıyan adaylar,
  • En Az lise mezunu veya dengi okul mezunu olan adaylar,
  • Yapılacak Güvenlik Soruşturmasında olumlu sonuç verecek olan adaylar,
  • Lisans mezunları için 2016 yılı Kamu Personel Seçme Sınavında KPSSP3, önlisans mezunları için 2014 yılı Kamu Personel Seçme Sınavında KPSSP93, ortaöğretim mezunları için Kamu Personel Seçme Sınavında KPSSP94 puan türünden 70 ve daha yukarı puan almak gerekmektedir.
ÖZEL ŞARTLAR:

Mühendis: İlgisine göre;
a) Yazılım Mühendisliği,
b) Elektronik Mühendisliği,
c) Makine Mühendisliği bölümünden mezun olmak,
Mimar:
Mimarlık bölümünden mezun olmak,
Psikolog:
Psikoloji bölümünden mezun olmak,
Pedagog:
“Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık” veya “Eğitim Programları ve Öğretim” bölümlerinin birinden mezun olmak,
Sosyal Çalışmacı:
“Sosyal Hizmet”, “Sosyal Hizmetler” veya “Sosyal Çalışmalar” bölümlerinin birinden mezun olmak,
Koruma ve güvenlik görevlisi:
a) En az lise veya dengi okul mezunu olmak,
b) Özel Güvenlik Görevlisi Kimlik Kartına sahip olmak,
c) Yapılacak sınavın son başvuru tarihi olan 10/08/2016 tarihi itibariyle 18 yaşını doldurmuş, merkezi sınavın (KPSS) yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla 30 yaşını bitirmemiş olmak. (Lisans mezunları için 01 Ocak 1986 tarihi ve sonrası doğumlu olanlar, önlisans ve ortaöğretim mezunları için 01 Ocak 1984 tarihi ve sonrası doğumlu olanlar sınava müracaat edebilecektir.) ç) Erkeklerde 170 cm, kadınlarda 160 cm'den kısa boylu olmamak,
d) Boy uzunluğunun santimetre cinsinden son iki rakamı ile kilosu arasındaki fark 13'ten fazla, 17'den az olmamak,
e) Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı veya bedensel engeli olmamak; şaşılık, görme engeli, topallık, işitme kaybı, çehrede sabit eser, uzuv noksanlığı, kekemelik ve benzeri engelleri bulunmamak.
Şoför:
a) En az lise veya dengi okul mezunu olmak,
b) E sınıfı sürücü belgesine sahip olmak.
Hizmetli:
En az lise veya dengi okul mezunu olmak.

BAŞVURULAR:

Başvuruda bulunacak olan adaylar, en geç 10 Ağustos 2016 tarihine kadar mesai saati bitimine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular, Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü Merkez Teşkilât Şube Müdürlüğü Bakanlıklar/ANKARA adresine şahsen veya son başvuru tarihinde Bakanlığımıza ulaşacak şekilde posta ile yapılacaktır. (Postadaki gecikmeler ve diğer sebeplerle bu tarihten sonra başvuranlar ile eksik belge ibraz edenlerin başvuruları kabul edilmeyecektir.) İlanın Tam Metnine Buradan Ulaşabilirsiniz.
Editör: TE Bilisim