2019 yılı için ikinci tercihlerine başlayan adaylar KPSS puanına göre tercih yaptılar. Ancak 70 KPSS puanu altı tercih yapan adaylara kötü haber geldi. Peki atama bilmek için kaç puan almak gerekli?

KPSS 2019/2 tercihleri ile kamuya binlerce memur alımı yapılacak. 26 Kasım 2019 tarihine yayımlanmış olan duyuruya göre Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu adaylar arasından 1729 kamu personeli ve memur alımı yapılacak. Adaylar tercihlerine 03 Aralık 2019 tarihi ile başladılar ve bu hafta ile tercih süreci sona erecek.

KPSS PUANI 70 ATINDA OLANLAR DİKKAT!

KPSS merkezi yerleştirme ile tercihler bilindiği üzere KPSS puanı sırasına göre yapılmaktadır. Adayların KPSS puanı ne kadar yüksek ise atanma şanlasrıda yüksek oluyr. Binlerce aday malesef 70 KPSS Puanı altında bir puan ile tercih yaptılar ve şimdi de atanabilirmiyim diye düşünüyorlar. İşin Olsa ekibi olarak aldığımız geri dönüşler ve yorumlara bakacak olursak binlerce aday 60 KPSS puanı ile tercih yaptmışlar.

Ancak Geçtiğimiz günlerde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının KPSS 2019/6 ile 2 bin 313 sözleşmel personel alımı için sonuçlar açıklanmıştı. Ardından ise ÖSYM sayısal bilgileri paylaştı. Sayısal bilgilere bakılacak olursak en düşük KPSS puanı Lisans mezunlarında 73, Ön Lisans mezunlarından 73 Puan ve Lise mezunlarından 84 puan olarak iletildi. 

Bu kapsamda KPSS 2019/2 tercihleride 70 Puan altında kalmayacaktır. 

YOĞUN TERCİH İŞLEMİ YAPILIYOR!

KPSS 2019/2 tercihleri ile Memur alımına yoğun talep var ve binlerce aday tercih yapıyor. Geçtiğimiz günde açıklanan Aile Bakanlığı tercihlerine toplamda 123 bin aday tercih yaptı ve sadece 2 bin 313 kişi atandı. KPSS 2019/6 tercihlerinde atamayana adaylar ve KPSS 2019/2 tercihlerine başvuru yapan adaylar 100 bin üzeirnde olacağı için yoğun tercih alınacak ve Bu bağlamda KPSS puanı yüksek olacaktır.

DEĞERLENDİRMELER?

Kamya 2019/2 tercihleri ile memur alımlarında adayların KPSS Puanına bakılarak yapılacak sıralamaya göre mezuniyete göre ve kadrosuna göre en yüksek KPSS Puanından başlanmak üzere en düşük KPSS Puanına göre sıralanmaktadır.

Tercih süreci hala devam ediyor. Kadro dağılmı ve diğer detayları için Buraya tıklayınız.