Geçtiğimiz hafta süreci başlamış olan KPSS 2019/2 tercihleri hala devam ediyor. Başvuru şartlarını taşıyan adaylar tercih yapabilecek. Ayrıca tercihlerde memur alımı sayısı düşürüldü. ÖSYM bu yönde bazı kadroların tercih kılavuzundna kalktığını bildirdi. işte Detaylar.

KİMLER TERCİH YAPABİLİR?

ÖSYM tarafından yayımlanmış olan tercih kılavuzuna göre kamuya 1729 kişilik boş kadro ile memur alımı yapılacak. Adayların tercih yapabilmeleri için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Güvenlik soruşturmasından olumlu sonuç alabilmek, Kamu haklarından mahrum olmamak, 18 yaşını tamamlamış olmak ve alım kadrolarına nitelik kodlarındaki şartları taşıyor olmaları gereklidir.

EN AZ LİSE MEZUNU OLANLAR TERCİH YAPABİLECEK!

KPSS 2019/2 tercih kılavuzuna başvurular Lise, Ön Lisans ve Lisans kapsamında yapılacak olup adayların 2018 yılın ÖSYM tarafından yapılmış olan kamu Personeli Seçme Sınavından lise mezunları için KPSSp94, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSp3 puan türünden puan almış olmaları gerekmekyedir.

KONTENJAN SAYISI NEDİR?

2019/2 tercih kılavuzuna göre Lise mezunu 101, Ön Lisans Mezunu 496 ve Lisans mezunu 1146 memur alımı yapılacağı bildirildi. Alımlar, Üniversiteler, Belediyeler, Bakanlıklar ve kamu kurumları tarafından yapılacaktır.

TERCİH SÜRECİ DEVAM EDİYOR!

KPSS 2019/2 tercih kılavuzu Ölçme, Seçme ve yerleştirme Merkezi Başkanlığı üzerinde 26 kasım 2019 tarihinde yayımlanmıştı ve tercih süreci 03 Aralık 2019 tarihi itibari işe başladı ve adayların en geç 12 Aralık 2019 tarihine kadar tercih işlemlerini tamamlamaları gereklidir. tercihler ÖSYM üzerinden yapılacaktır.

TERCİH ÜCRETİNE DİKKAT!

Tercih yapacak adayların ÖSYM tarafından belirtilen 20 TL'lik tercih ücretini anlaşmalı bankalara yatırmaları gereklidir. tercih ücretini yatırmayan adayların tercihleri kabul edilmeyecektir.

GÜNCEL TERCİH KILAVUZLARI:

Editör: TE Bilisim