Milli Eğitim Bakanlığı tarafından her sene öğretmen atamaları yapılmaya devam ediyor. Buna göre uzun bir süredir öğretmen atamaları 20 bin seviyesinde devam ediyor ve bu sene de toplam 20 bin kişilik atama yapılacak. Buna göre öğretmen atamalarının hangi tarihte yapılacağı, başvuru detaylarının ne olduğu açıklandı ilgili bilgileri eğer sizlerde öğrenmek istiyorsanız hemen aşağıdaki haberden devam edebilirsiniz.

Öğretmen Ataması Başvuru Tarihi

Yukarıdaki link aracılığı ile öğretmen ataması başvurularının hangi tarihler arasında olacağını öğrenebilirsiniz. Buna göre öğretmen adaylarının en çok merak ettiği konu atama sayısının kendi branşı için kaç olduğudur. Milli Eğitim Bakanlığı hangi branş için kaç öğretmen aalacağını, yani hangi bölümden kaç kişi alınacağını duyurdu.

BÖLÜMLERE GÖRE ATAMA DAĞILIMI

Hemen yukarıda sizin için yayımlamış olduğumuz resime bakarak hangi kadrodan kaç kişilik atama yapıldığını görebilirsiniz. Bazı branşlarda ciddi azalma olduğu görülürken, bazı branşlarda artış ve aynı atama sayısınna devam edildiği görülmektedir. En çok atama yapılan branşlar yine sınıf öğretmenliği, din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği, yabancı dil öğretmenliği, fen bilimleri öğretmenliği, Türkçe öğretmenliği, özel eğitim öğretmenliği, okul öncesi öğretmenliği, ilköğretim matematik öğretmenliği ve beden eğitimi öğretmenliği olduğu görülmektedir.