Milli Eğitim Bakanlığı her sene yirmi bin civarı sözleşmeli öğretmen alımı gerçekleştirmektedir. Buna göre öğretmen atamalarında farklı branşlar için alımlar gerçekleştirilmekte olup Milli Eğitim Bakanlığının yayımlamış olduğu takvime göre müracaatlar alınmakta ve işlemler yapılmaktadır. Geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanlığı öğretmen atamasına ilişkin takvim duyurusunu gerçekleştimiş ve öğretmen atamalarının ne zaman başlayacağını açıklamıştı.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN ATAMALARI NE ZAMAN?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sözleşmeli öğretmen atamaları başvurusunun 6 Ocakta başlayacağı belirtildi. Adayların dört günlük süresi bulunmakta olup 6 Ocakta başlayacak olan öğretmen ataması başvuruları 10 Ocak 2020 tarihinde sona erecek ve sonrasında mülakat tarihleri, mülakat yerleri gibi işlemler başlayacaktır.

Milli Eğitim Bakanlığı uzun bir süredir atamaları Şubat ayında gerçekleştirmekteydi. Müracatların alınması, mülakat işlemlerinin yapılması, mülakat puanlarının verilmesi, mülakat puanlarına itiraz süreçlerinin devam etmesi, son puanların duyurulması ve atamaların gerçekleştirilmesi adımları ile adaylar ancak bir sonraki eğitim ve öğretim döneminde öğretmenlik yapabilmekteydi ancak bu sene sözleşmeli öğretmen ataması başvuruları 6 Ocak tarihine alındı. Adaylara dört günlük süre tanındı ve bu süreden sonra mülakat işlemleri başlayacak. Tüm işlemlerin daha hızlı bir süre içerisinde gerçekleştirilmesi ve öğretmen adaylarının diğer eğitim ve öğretim yılına geçmeden işe başlaması beklenmektedir.