Yüksek Seçim Kurumu 53 Memur alımı yapacak. Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan Kamu Personeli Alımı ilanına göre Yüksek Seçim Kurulu bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı şehirlerde 53 personel alacak. Alımlar 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 4/A maddesine göre kadrolu olarak yapılacak. Merkez teşkilatına 5 ve 34 Şehir Taşra Teşkilatında görevlendirmek üzere 48 personel alımı gerçekleştirecektir.

53 Memur Alımı Başvurusu Başlıyor!

YSK memur alımında adayların beklediği başvurular başlıyor. 25 Ağustos 2022 tarihinde duyurulmuş olan ilan için başvurular 31 Ağustos 2022 Saat 10:00 ile 9 Eylül 2022 Saat 23:59 aralığında başvuru alınacaktır.

Başvurular sadece YSK kariyer adresi üzerinden e-Devlet şifresi ile gerçekleştirilecektir.

Alım Yapılacak Kontenjanlar?

  • Merkez Teşkilatı 5 Hizmetli,
  • Taşra Teşkilatı 48 Zabıt Katibi,

Detaylı Kontenjan dağılımı ve başvuru şartlarına ulaşmak için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

İLGİLİ HABERhttps://www.isinolsa.com/kamu-personeli-alimi/ysk-53-zabit-katibi-ve-hizmetli-alimi-ilani-2022-en-az-lise-mezunu-h42609.html

Başvuru İçin Dikkat Etmeniz Gereken Adımlar Nelerdir?

YSK memur başvuruları sadece İnternet'ten alınacak olup bulun dışında alınacak şahsen veya posta yolu gibi başvurular kabul edilmeyecektir. Başvuru işlemleri süresinde istenen belgelerin sisteme yüklenmesi veya eksik belge yüklenmesi sonucunda oluşacak hatalardan sadece adaylar sorumludur. Başvuru işlemlerini tamamladıktan sonra “Başvurularım” ekranından başvurularının tamamlanıp tamamlanmadığını kontrol etmeleri gerekmektedir.

Sadece Tek Kadro ve Ünvan İçin Başvuru Alınacak!

Zabıt katibi alımları 34 Farklı şehir ve ilçelerde yapılacak. Zabıt Katipliğine başvuru yapacak adaylar şehir listesine görebelirtilen sadece bir yer için başvuruda bulunabilecek ve tercih ettiği yer bazında yapılacak sıralamaya katılacak olup, birden fazla yer için başvuru yapıldığı takdirde her iki başvuru da geçersiz sayılacaktır.

Hizmetli alımları ise merkez teşkilatına yapılacak olup Kurumun Ankara ilinde bulunmakta olup, Kızılay Mahallesi, Ihlamur Sokak, No:4 Sıhhıye – Çankaya/ANKARA adresinde hizmet vermektedir.

KPSS Puanı ve İstenen Belgelerde Dikkat!

Adayların KPSS puanı, mezuniyet, adli sicil, askerlik ve kimliğine dair bilgiler eDevlet üzerinden ilgili kuramların web servisleri aracılığı ile temin edilecek olup adayların söz konusu bilgilerinde hata mevcut ise başvuru yapmadan önce ilgili kurumlardan gerekli güncelleme/düzeltmeleri yaptırmaları gerekmektedir. Mezuniyet bilgileri otomatik olarak gelmeyen veya gelen bilgilerin hatalı/eksik olduğunu düşünen adaylar, başvuru sırasında güncel bilgilerini (onaylı diploma örneği veya mezuniyet belgesi gibi) manuel olarak sisteme pdf formatında yükleyeceklerdir.

Yurt Dışında veya Yurt İçi Öğrenim Kurumlarından Mezun Olanlar Ne Yapacak?

Yurt Dışı veya Yurt içindeki Özel öğrenim kurumlarından mezun olmuş olan adayların Öğrenim durumuna ilişkin denliği olan belgeleri başvuru sırasında "Diğer Belgeleriniz" aşaması altında bulunan "Denklik Belgesi" alanına yüklenmesi gereklidir.

BAŞVURU YAPACAK ADAYLARIMIZA ŞİMDİDEN KOLAYLIKLAR DİLERİZ. SORU İSTEK VE TALEPLERİNİZİ YORUMLARDA BELİRTİNİZ.