Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı Resmi Gazetede memur alımı ve kamu personeli alımı ilanı yayımladı. Farklı kadrolarda olmak üzere 657 Sayılı Kanunun 4/B fıkrasına göre sözleşmeli olarak KPSS puanı ile 11 Kamu personeli alımı yapılacak. Bazı kontenjanlar 10 Kat aday ile yazılı veya sözlü sınav ile alınıyorken bazı kontenjanlarda KPSS Puanı sırası kullanılacak alm yapılacak. Peki ALım yapılacak kontenjanlar nedir? Kimler başvuru yapabilir?

Kontenjan Bilgisi Nedir?

Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı toplamda 11 kişilik kadro ile sözleşmeli kamu personeli alımı yapacak. Bu kapsamda alımlar,

  • 1 Sistem Programcısı ( Sınav İle ),
  • 1 Çözümleyici ( Sınav İle ),
  • 3 Programcı ( Sınav İle ),
  • 4 Büro Personeli ( Mülakatsız ),
  • 2 Destek Personeli ( Mülakatsız ),

Başvuru İçin Adaylardan Hangi Şartlar Aranacak?

İlgili kontenjanlarda sözleşmeli kamu personeli alımı için adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Buna göre " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek,  herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak" gibi şartlar aranacaktır.

Başvuru Özel Şartları Nedir?

Başvuru için adaylardan KPSS Şartı ve Eğitim şartı aranacak. 

Bu kapsamda KPSS için adayların 2022 yılında yapılan KPSS'den Ön Lisans için P93 ve Lisans için P3 puan türünden en az 60 puan almış olmak gereklidir.  Ayrıca aşağıdaki tabloda belirtilen eğitim niteliklerinini sağlanıyor olması gereklidir.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

ÜAK Kamu Personeli alımı için başvurular ilanın yayımlanması ile birlikte başlamıştır. Adaylara başvuru için İstenen belgelerin hazırlanması gereklidir. Başvurular şahsen yapılacak.

Başvuru Tarihleri: 29 Kasım - 13 Aralık 2022

Başvuru Adresi: Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı - Personel Birimi (Üniversiteler Mahallesi 1600. Cadde No: 10 06800 Bilkent/ANKARA)

Başvuru İçin İstenen Belgeler:

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim