Tarım ve Orman Bakanlığı tercih kılavuzu yayımlandı. Az Önce ÖSYM'den gelen duyuruya göre Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 1200 kişilik kadro ile sözleşmeli personel alımı yapılacağı açıklandı. Bunlar içerisinde Lise mezunu adaylardan da personel alımı yapılacak. Lise mezunu 372 personel alımı yapılacak olup Kontenjan dağılımı ve şartları sizlerle paylaşıyoruz.

372 Personel Alımı Kontenjan Dağılımı:

  • 102 Koruma ve Güvenlik Görevlisi,
  • 1 Teknisyen (Ziraat)
  • 68 Şoför,
  • 201Destek personeli ( Temizlik Görevlisi ),

Başvuru İçin Adaylardan Aranan Şartlar Nelerdir?

KPSS Tercih kılavuzuna başvuru için genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Ayrıca adayların 2022 yılında yapılan KPSS'den Lise seviyesinde KPSSP94 puan türünden puan almış olmak şartı aranacaktır.

Ayrıca adaylardan herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak şartı aranacak olup bunun dışında herhangi bir yaş şartı aranmayacaktır.

Nitelik Koduna Göre Başvuru Şartları Nelerdir?

2001 Ortaöğretim Kurumlarının herhangi bir alanından mezun olmak.

2009 Ortaöğretim Kurumlarının Bahçecilik Alanı ve Dalları, Tarım Teknolojileri Alanı ve Dalları veya Tarım Alanı ve Dallarından mezun olmak.

Koruma ve Güvenlik Görevlisi Başvuru Şartları:

(6551) Silahlı Özel Güvenlik Görevlisi Kimlik Kartı sahibi (Tercih işlemlerinin son günü itibarıyla geçerlilik süresi dolmamış) olmak.

(7300) Bu nitelik kodunun yazıldığı kadro/pozisyonda vardiya sistemi, uygulanmaktadır

(7303) 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun’un 10’uncu maddesine göre bu pozisyonlarda çalıştırılacak personelde aşağıdaki şartlar da aranır.

Şoför Alımı Başvuru Şartları:

(6514) D Sınıfı Sürücü Belgesi sahibi olmak. (

6519) İstenilen sürücü belgesine en az 5 yıldır sahip olmak.

a. Başvuru şartlarında yer verilen yeni sürücü belgesi sınıfları ile bu belgeleri karşılayan eski ve yeni sürücü belgesi sınıfları aşağıdaki tabloda yer almaktadır:

b. Destek Personeli (Şöför) pozisyonunu tercih edecek adaylardan, atama esnasında geçerlilik süresi dolmamış SRC 2 ve Psikoteknik belgeside istenecektir.

Tercihler Ne Zaman Yapılacak?

ÖSYM üzerinde yayımlanan KPSS 2022/13 Tercih kılavuzuna tercihler 16 Aralık 2022 tarihi ile başlamış olup en geç 20 Aralık 2022 tarihine kadar yapılacaktır.

TERCİH KILAVUZU BURADA 

Editör: TE Bilisim