Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü personel alımı başvuruları başlıyor. Geçtiğimiz günlerde yayımlanan personel alımı ilanına göre Devlet Su işleri 2022 yılı çerçevesinde 196 Temizlik Personeli alımı yapacak. Alımlar 657 Sayılı Devlet memurları kanunu kapsamında olmak üzere 4/B olarak sözleşmeli personel alınacak. Adaylara herhangi bir Mülakat yapılmaksızın sadece KPSS Puan sıralaması esas alınmak sureti ile 4/B kapsamında personel alınacak. 

Başvuru Süreci Başlıyor!

DSİ 196 personel alımı başvuruları haftaya başlıyor. Bu kapsamda 20 Temmuz 2022 tarihi ile başlayacak olan başvurular en geç 10 gün içerisinde yani 30 Temmuz 2022 tarihine kadar gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Başvurular sadece Online olarak yapılacak. Kariyer adresi üzerinde açılacak başvuru ekranı için adayların e-Devlet şifresine ihtiyaç duyacaklardır. Başvuru sistemi üzerinden seçilecek ve doldurulması gereken kısımlar doldurulduğunda başvurular tamamlanacak.

Başvuru Değerlendirmesi Nasıl Yapılacak?

KPSS Puanı ile yapılacak başvurularda KPSSP94 puan türünden en az 55 puan almış olmak şartı aranacak. Bu yönde 40 şehirde yapılacak başvurular ele alınarak yapılacak sıralama ile en yüksek puandan en düşük puana kadar sıralama ile adaylar belirlenecektir. En yüksek puandan başlamak üzere sıralam ile 196 personel ataması yapılacak.

Başvuru İçin Şartlar Nelerdir?

Devlet Su İşleri bünyesine alımını yapacağı Temizlik Personeli alımı için genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Buna göre " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak" şartları aranacaktır.

Devlet Su İşleri 196 Temizlik Personeli Maaşları Ne kadar olacak?

DSİ tarafından yayımlanan ilan ile Destek Personeli statüsünde yapılacak alımlar için maaş tablosunu duyurdu. Buna göre,

a) 5 yıldan az olanlar 4.960,66 TL Maaş,

b) 5 yıldan 10 yıla kadar olanlar 5.036,45 TL Maaş,

c) 10 yıldan 15 yıla kadar olanlar 5.111,76 TL Maaş,

d) 15 yıldan 20 yıla kadar olanlar 5.188,41 TL Maaş,

e) 20 yıldan fazla olanlar 5.264,19 TL Maaş,