Tarım ve Orman Bakanlığı kamu personeli alımı başvuruları sona eriyor.

Geçtiğimiz gün yayımlanmış olan Kamu personeli alımı ilanına göre Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere KPSS 2022/8 Tercih kılavuzu ile farklı alanlarda Kamu Personeli Alımı yapılacağı bildirilmişti. Tercihlerine devam eden adaylar bir an önce tamamlamalaeı gereklidir. Ya da henüz tercih yapmamış olan adaylar tercihlerini bir an önce gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

Tercihler Sona Eriyor!

Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak üzere yayımladığı tercih kılavuzu için başvurular sona eriyor. ÖSYM ile yayımlanmış olan KPSS 2022/8 tercih kılavıuzu için tercihler 2 Haziran 2022 tarihi ile başlamıştı ve en geç 9 JHaziran 2022 tarihine kadar gerçekleştirimesi gereklidir.

Henüz tercih yapmamış olan adaylar tercihlerini ÖSYM AİS sistemi üzerinden gerçekleştirmeleri gereklidir. Aynı zamanda adayların ÖSYM tarafından belirtilen 30 TL tercih ücretini ödemeleri gerekmektedir. Tercih yapacak adaylar aşağıdaki bağlantıyı kullanarak tercih kılavuzuna ulaşabilir.

İLGİLİ HABER: KPSS 2022/8 Tercih Kılavuzu: Tarım Bakanlığı 1800 Personel Alımı

İLGİLİ HABER: KPSS 2022/8 Tarım Bakanlığı Lise Mezunu 79 Kamu Personeli Alımı

İLGİLİ HABER: Tarım Bakanlığı Ön Lisans Mezunu 260 Sözleşmeli Personel Alımı KPSS 2022/8 İle

İLGİLİ HABER: KPSS 2022/8 Tarım Bakanlığı Lisans Mezunu 1461 Memur Alımı Yapıyor 

İLGİLİ HABER: KPSS 2022/8 Tercih Ücreti ve Anlaşmalı Bankalar Hangileri

Kimler Tercih Yapabilecek?

KPSS 2022/8 tercih kılavuzuna başvuru için adayların 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikleri sağlıyor olmaları gereklidir. Bu yönde KPSS olarak ise, 2020 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından lise için P94, Ön Lisans için P93 ve Lisans için P3 puan türünden puan almı olmak gerekmektedir. 

Ayrıca tercih kılavuzunda belirtilen nitelik kodlarındaki niteliklere uygun olunması gereklidir.

KPSS Taban Puan Kaç Olur?

Herkesin merak ettiği bir diğer soru ise KPSS kaç puan ile kapatır. Tarım ve Orman Bakanlığı beklenen taban puanlar en düşük 65 puan ve en fazla 90 puan ile atama bekleniyor.

TERCİH SÜRECİNDEN ANINDA HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİNİZ.

İşin Olsa İnstagram >>>>> BURAYA

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA