Sağlık Bakanlığı Personel alımı için beklentiler devam ediyor. Her geçen gün yeni gelişmelerde ilerleyen alım süreci için son açıklamaları ve bilinmesi gereken bilgileri sizlerle paylaşıyoruz. İşin Olsa ekibi olarak Bu haberimizde sizlere ilan detaylarını aktaracağız.

Şimdiye kadar bu kadar ciddi bir sayıda alım yapılmaması ile birlikte son gelişmeler devam ediyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamaya göre Sağlık Bakanlığı 85 bin personel alımı ilan tarihini açıkladı. Adayların beklediği detaylar gelmeye devam ediyor.

Sağlık Bakanı 85 Bin Personel Alımı Açıklaması!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Azerbaycan Sağlık Bakanı ile ilk olarak düzenlenen Sağlık İş Forumu ve Fuarı açılışında Türkiye Azerbaycan sağlık ilişkileri görüşüldükten sonra Sağlık Bakanı Fahrettin Koca gazetecilerin sorularını yanıtladı. Sorular içerisinde Sağlık Bakanlığı Personel Alımı da yer aldı.

Bakan Fahrettin Koca yaptığı açıklamada personel alımına ilişkin detayları aktardı. Buna göre yapılan açıklama:

"85 bin kişinin alımı bu yıl yapılacak. 85 bin kişinin alımında ağırlıklı olarak 32 bin poliklinik odamıza tıbbi sekreter almak istiyoruz. Dolayısıyla çok gecikmeden zannediyorum 3 veya 4 hafta içerisinde ilk alımlar için ilana çıkılmış olacak. Ama bu yıl için 85 binin hepsini almak istiyoruz ve alacağız. Bu konuda hiç kimsenin bir endişesi ve tereddüttü olmasın ve sabırla bekleyelim" 

şeklindeydi. 

İlk Etapta Tıbbi Sekreter Alımı Yapılacak!

Sağlık Bakanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 32 bin poliklinik odasına sekreter alımı gerçekleştirecek. Yukarıdaki açıklamada da göreceğiniz gibi Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamada " 85 bin kişinin alımında ağırlıklı olarak 32 bin poliklinik odamıza tıbbi sekreter almak istiyoruz " açıklaması ile alımların çoğu Tıbbi Sekreter kadrolarında yapılacağını bildirmek isteriz.

Sağlık Bakanlığı Tıbbi Sekreter Alımı Şartları Nedir?

Sağlık Bakanlığı Tıbbi Sekreter alımları " Tıbbi Sekreter, Tıbbi Sekreter-Poliklinik, Tıbbi Sekreter-Laboratuvar, Hasta Kabul Görevlisi, Tıbbi Sekreter-Ameliyathane, Tıbbi Sekreter-Klinik " alanlarında yapılması bekleniyor

Ancak sekreter alımlarında asıl amaç Polikinik odalarında Doktorlara yardımcı olarak görevlendirilerek Hasta ve Doktor ilişkilerinin güçlendirilmesi yönünde gerçekleştirilecek. Sekreter alımı ilanı hakkında ve şartları hakkında detaylı bilgiye aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

İLGİLİ HABER: https://www.isinolsa.com/sozlesmeli-personel-alimi/saglik-bakanligi-2022-yili-32-bin-tibbi-sekreter-alimi-sartlari-h42603.html

85 Bin Personel Alımı Detayları ve Kontenjanları Ne Olacak!

Tıbbi Sekreter alımı dışında Sağlık Bakanlığı ÖSYM üzerinden Sözleşmeli personel ve İşçi alımı gerçekleştirecek.Henüz net bir kadro dağılımı yer almıyor. Ancak aşağıdaki bağlantılar sayesinde tahmini kontenjanlara ulaşabilirsiniz.

İLGİLİ HABER: https://www.isinolsa.com/personel-alimi/saglik-bakanligi-85-bin-atama-55-bin-personel-ve-30-bin-isci-h42707.html

27 Bin Kontenjan Açıklandı!

Sağlık Bakanlığı personel alımı için Resmi Gazetede Temmuz ayında gelen duyuru ile Sağlık bakanlığının 27 bin kontenjan dağılımı belli olmuştu. Buna göre alımlar "1 Diş Tabibi, 1 Diyetisyen, 147 Ebe, 3 Hemşire, 1 Psikolog, 38 Sağlık Memuru, 1 Sağlık Teknikeri, 7114 Tabip, 19694 Uzman Tabip " kadrolarında gerçekleştirilecek.

Sağlık Bakanlığı Personel Alımı İlan Tarihi Açıklandı!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamada ilan tarihini de duyurdu. Yukarıda açıklamada da göreceğiniz gibi Sağlık Bakanlığı 85 bin personel alımının ilk etabı Tıbbi Sekreter alımlarında yapılacak. İlan 3 veya 4 Hafta  bekleniyor. 

Yapılan açıklamaya göre Sağlık Baklanlığı İlk Personel alımı 15 Ekim 2022 ile 25 Ekim 2022 Tarihleri arasında İlk müjde gelecek. 

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI İLANINI KAÇIRMAMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİNİZ

İşin Olsa İnstagram >>>>> BURAYA

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA