Orman Genel Müdürlüğü lise mezunu 130 personel alımı gerçekleştirecek. Yayımlanan ilan ile OGM bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı kadrolarda personel alımı gerçekleştirecek. Bakanlık kurumuna 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 4. maddesinin B fıkrasına göre istihdam edilmek üzere Lise Mezunu personel alımı gerçekleştirilecektir. Söz konusu ilan için alımlar 4/B olarak yapılacağından adaylara herhangi bir yazılı veya sözlü sınav yapılmaksızın alım yapılacaktır. KPSS Puan sırası esas alınacak olan lise mezunu personel alımı kontenjan bilgisi nedir? Başvurular nasıl yapılacak?

Lise Mezunu 130 Personel Alımı Yapılacak!

Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü bünyesine toplamda 338 kişilik kadro ile alım ilanı yayımladı. Alımlar Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu adaylar içerisinden gerçekleştiriliyor. Ancak Sadece lise mezunlarının başvuru yapabileceği ilan hakkında detayları sizlerle paylaşıyoruz.

OGM Lise Mezunu, 21 Koruma ve Güvenlik Görevlisi, 101 Destek Personeli ve 8 Teknisyen alımı yapılacak.

Başvuru Şartları Ne Olacak?

Personel alımlarında genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Ortak olarak ise 2020 yılında yapılan KPSS'den P94 puan türünden en az 60 puan almış olmak gereklidir.

Pozisyonuna Göre İlan Detayları Nedir?

Koruma ve Güvenlik Görevlisi Alımı Detayları:

Bakanlık bünyesine 21 Koruma ve Güvenlik Görevlisi alımı yapacak. 18 kişi Erkek ve 3 Kişi Kadın koruma personeli alımı yapılacak.

Başvuru için, Lise mezunu olmak, 5188 sayılı ÖGG şartlarını sağlıyor olmak, Vardiyalı olarak çalışabilecek olmak, Herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Erkeklerde 170 cm ve Kadınlarda 160 cm boyundan kısa boylu olmamak,18 yaşını tamamlamış ve 35 yaşından büyük olmamak şartları aranacaktır.

101 Destek Personeli Alımı Detayları:

Bakanlık Destek personeli pozisyonu ile 79 Şoför alımı ve 22 Temizlik Personeli Alımı ( 11 Erkek ve 11 Kadın ) yapılacak.

Başvuru için lise mezunu olmak gerekli. Ayrıca 

Temizlik Personeli alımı için görevine engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmadığına dair belgeye sahip olmak gereklidir. Belge Tam teşeküllü hastaneden alınacak.

Şoför Alımı için ise, Lise mezunu olmak, En az C Sınıfı sürücü belgesine sahip, SRC4 belgesine sahip olmak ve bu belgeler en az 2 yıldır sahip olmak, Erkek olmak, 18 - 35 yaş aralığında olmak ve vardiyalı olarak çalışabilecek olmak gereklidir.

Teknisyen Alımı Detayları:

Toplamda 8 kişilik Teknisyen alınacak olup adayların başvuru için Ortaöğretim kurumlarının Uçak Bakım Alanı ve Dallarından mezun olmuş olmaları gereklidir.

Başvuru Süreci Başladı!

Orman Genel Müdürlüğü lise mezunu personel alımı ilanı için başvurular başladı. Adaylar başvurularını sadede e-Devlet şifresi ile OGM kariyer adresi üzerinden başvuru yapılacaktır. Başvurular 1 Eylül 2022 tarihi ile 10 Eylül 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

İLANIN TAM METNİ

BAŞVURU EKRANI: https://www.turkiye.gov.tr/orman-kariyer-kapisi-kamu-ise-alim