Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü teknik alanda personel alımı gerçekleştirecek. Yayımlanmış olan ilana göre Orman Genel Müdürlüğü bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 83 kişilik kadro ile Mühendis, Tekniker ve Teknisyen alımı gerçekleştirecek. Alımlar 657 Sayılı devlet memurları kanunu kapsamında 4/B istihdam edilmek üzere sözleşmeli alım yapılacak. Bu kapsamda yayımlanan ilana göre başvuru şartları detayları sizlerle paylaşıyoruz.

Kamu Personeli Alımı Kontenjan Dağılımı Nedir?

  • 59 Mühendis ( 21 Jeoloji, 19 İnşaat, 12 Makine, 2 Elektronik, 1 Çevre, 1 Maden, 1 Enerji, 2 Bilgisayar ),
  • 16 Tekniker ( 7 Uçak, 1 Uçuş Hareket, 3 Bilgisayar Programcılığı, 2 Coğrafi, 3 Elektrik Elektronik ),
  • 8 Teknisyen ( Uçak Bakım ),

Başvuru İçin Adaylardan Aranan Nitelikler Nedir?

657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Buna göre " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak" şartları aranacaktır.

Özel Başvuru Şartları Nedir?

Adaylardan özel olarak 2020 yılında yapılan KPSS'den Lise için P94, Ön Lisans için P93 ve Lisans için P3 puan türünden en az 60 puan almış olmak, ve alanına göre,

Mühendis Alımı için alım yapılacak bölümde eğitimini lisans seviyesinde tamamlamış olmak,

Tekniker Alımı için, ilgili alanlarda ön lisans seviyesinde mezun olmuş olmak,

Teknisyen Alımı için Ortaöğretim seviyesinde Uçak Bakım alanı ve dallarından mezun olmak gereklidir.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

Orman Genel Müdürlüğü personel alımı başvuruları 1 Eylül 2022 tarihi ile başlayacak olup en geç 10 Eylül 2022 tarihine kadar başvuru yapılmış olması gerekmektedir. Başvurular sadece OGM kariyer adresi üzerinden gerçekleştirilecektir.

İLANIN TAM METNİ BURADA