Sözleşmeli Personel Alımı sonuçları açıklandı. Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan Kültür ve Turizm Bakanlığı personel alımı ilanı ile Bakanlık bünyesine 137 kişilik kadro ile 4/ B Personel alımı yapacağını bildirmişti. Başvurularda son olması ile birlikte adaylar sonuçların ne zaman açıklanacağını ve değerlendirme sürecini merak ederken az önce gelen duyuru ile sonuçloar duyuruldu. Bizde İşin Olsa ekibi olarak sizlere bu haberimizde Bakanlığın ilanları hakkında detayları aktaracağız.

137 Sözleşmeli Personel Alımı Yapıyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesindeki eksikliği gidermek için 137 kişilik kadro ile sözleşmeli personel alıyor. Alımlar;

  • 127 Koruma ve Güvenlik Görevlisi,
  • 6 Avukat,
  • 4 Çocuk Gelişimcisi,

kadrolarında alım yappılıyor. İlanı bir kez daha incelemek isteyen adaylar aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirler.

İLGİLİ HABER: https://www.isinolsa.com/sozlesmeli-personel-alimi/kultur-bakanligi-206-sozlesmeli-personel-alimi-lise-on-lisans-h41661.html

Başvuru Değerlendirmesi nasıl Yapıldı?

Kültür ve Turizm Bakanlığı sözleşmeli personel alımında merak edilenler arasında yer alan bir diğer konu ise başvuruların nasıl değerlendirileceği oldu. Bu yönde, başvurular KPSS puanı ile gerçekleştirilmişti. Değerlendirmelerde KPSS Puanına göre gerçekleştirilecek. Kadrosuna ve şehre göre yapılacak ayrı ayrı sıralama ile KPSS Puanı kullanılarak en yüksek puandan başlamak üzere en düşük puana kadar yapılacak sıralama ile değerlendirme yapılacak.

411 Aday Yedek Oldu!

Yapılacak değerlendirmeler sonucunda Kadro sayısı kadar ASİL aday belirlenirken kadro sayısının 3 Katı kadar adayda Yedek listeye alınacak.

Başvuru Sonuçları Açıklandı!

Kültür ve Turizm Bakanlığından az önce gelmiş olan duyuru ile 3 kontenjan için başvuru sonuçlarını açıkladı. adaylar sonuçlarını aşağıdaki bağlantıdan sorgulayabilecekler. 

Başvuru Sonuç Sorgulama Ekranı: https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr/

Editör: TE Bilisim