ÖSYM’den az önce gelmiş olan duyuruya göre KPSS 2022/9 Tercih kılavuzu yayımlandı. Yayımlanan tercih kılavuzuna göre Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere Kamu Personeli alımı yapacak. Alımlar lise mezunu adaylar için geçerli olup tercihler başlamıştır. Söz konusu tercih kılavuzu hakkında detayları aktarıyoruz.

Tercih Süreci Başladı!

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme merkezi Başkanlığı 10 Haziran 2022 tarihi duyurduğu tercih kılavuzu ile KPSS 2022/9 kapsamında lise mezunu personel alımı yapılacak. Söz konusu olan tercih kılavuzuna göre ÖSYM tercihleri başladı.

Tercih Süreci: 10 - 15 Haziran 2022

Tercih Ekranı: https://ais.osym.gov.tr 

Çevre Bakanlığı 207 Kamu Personeli Alımı Yapacak!

Söz konusu olan KPSS 2022/9 Tercih kılavuzu iile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 207 kişilik kadro ile Kamu Personeli Alımı yapacak. Alımlar Merkez ve Taşra Teşkilatı olmak üzere Temizlik Görevlisi kadrosunda yapılacak.

Tercih Ücreti Ne Kadar?

KPSS 2022/9 Tercih kılavuzuna göre adaylar ÖSYM anlaşmalı bankalara 30 TL tercih Ücretini yatırmaları gerekmektedir. ÖSYM anlaşmalı bankalara ulaşmak için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

https://www.isinolsa.com/memur-alimi/kpss-20228-tercih-ucreti-ve-anlasmali-bankalar-hangileri-h41484.html

ÖSYM DUYURUSU VE TERCİH KILAVUZLARI:

KPSS-2022/9: Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının Sözleşmeli Pozisyonlarına Yerleştirme Yapmak İçin Adaylardan Tercih Alınması

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının sözleşmeli pozisyonlarına, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesi kapsamında istihdam edilmek üzere ÖSYM tarafından yerleştirme yapılacaktır. Adaylar, KPSS-2022/9 Tercih Kılavuzuna saat 10.00’dan itibaren aşağıdaki bağlantıdan erişebileceklerdir.

Adaylar tercihlerini, 10 – 15 Haziran 2022 tarihleri arasında yapabileceklerdir. Tercih işlemleri, 15 Haziran 2022 tarihinde saat 23.59'da sona erecektir.

Tercih işlemleri, Ek’te yer alan KPSS-2022/9 Tercih Kılavuzu kurallarına göre, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numarası ve aday şifresi kullanılarak bireysel olarak yapılacaktır. Adayların tercih işlemleri için kılavuzu dikkatlice incelemeleri gerekmektedir.

Genel Bilgiler

TABLO-1 Ortaöğretim Mezunlarının Tercihleri Arasında Gösterebileceği Sözleşmeli Pozisyonlar