Gençlik ve Spor Bakanlığı ( GSB ) 2022 yılı personel alımı ilanı yayımlandı. Bakanın açıklamasından sonra Resmi gazetede ilan yayımlandı. 9 Eylül 2020 tarihi ile yayımlanmış olan ilana göre Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere Türkiye Geneli 2981 Temizlik Görevlisi alımı yapacak. 

GSB Temizlik Personeli alımları sözleşmeli olarak 657 sayılı devlet memurları kanununa göre 4/B olarak sözleşmeli personel alımı gerçekleştirilecektir. 2020 yılı KPSS Puanı esas alınmak üzere sözleşmeli personel alımı gerçekleştirileceği bildirildi. İşin Olsa ekibi olara kbu haberimizde sizlere GSB temizlik görevlisi alımı " Kontenjan Dağılımı, Başvuru Şartları, Şehre Göre Kontenjan Dağılımı, Başvuru bilgileri " hakkında detayları aktaracağız.

2981 Temizlik Görevlisi Alımı Kontenjan Dağılımı:

Gençlik ve Spor Bakanlığı toplamda 2981 kişilik kadro ile Temizlik Görevlisi Alımı yapacak. Kadın Erkek kontenjanlar belli oldu. Buna göre,

  • Erkek 1338 Temizlik Görevlisi,
  • Kadın 1643 Temizlik Görevlisi,

alımı gerçekleştirilecek.

Şehre Göre Kontenjan Dağılımı Nedir?

Mülakat Yapılmayacak!

Gençlik ve Spor Bakanlığı temizlik görevlisi alımı için herhangi bir mülakat yapılmayacaktır. Alımların KPSS Puan sırasına göre değerlendirilecek olup herhangi bir sözlü veya yazılı sınav yapılmayacaktır.

Temizlik Görevlisi Alımı 2022 Şartları Nelerdir?

Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesine personel alımı için yayımladığı ilana göre adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Özel olarak ise, Eğitim, KPSS ve Yaş şartı aranacak.

Genel Şartlar:

- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

- Kamu haklarından mahrum olmamak,

- Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,

- Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek,

- Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,

- Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek,

- Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak,

Özel Başvuru Şartları Nelerdir?

Adaylardan özel olarak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak, Herhangi bir Kurum veya kuruluşta mecburi hizmet koşulu olmamak ve ihraç edilmemiş olmak, Sözleşmesi fes edilen adaylar için 1 yıl üzerinden geçmiş olmak,

Yaş Şartı Nedir?

Tenizlik Görevlisi alımı için 18 yaşını tamamlamış olmak yeterli. Herhangi bir Yaş üst sınır belirlenmemiştir.

KPSS Şartı:

2020 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise seviyesinde KPSSP94 puan türünden en az 60 puan almış olmak.

Eğitim şartı:

Destek Personeli alanında Temizlik Personeli alımı için adayların, Ortaöğretim (lise ve dengi) kurumlarından mezun olmaları gerekmektedir.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

GSB personel alımı başvuruları için süreç 10 Eylül 2022 tarihi ile saat 10:00 itibari ile başlayacak olup en geç 15 Eylül 2022 tarihi saat 17:00 a kadar başvuruların yapılmış olması gerekmektedir. Başvurular sadece Gençlik ve Spor Bakanlığı Kariyer adresi üzerinden gerçekleştirilecektir.

İLANIN TAM METNİ

BAŞVURU EKRANI

BAŞVURU VE DİĞER DETAYLARDAN HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİNİZ.

İşin Olsa İnstagram >>>>> BURAYA

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA