Gençlik ve Spor Bakanlığı personel alımı ilanları yayımlandı. Bakanlık bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 657 Sayılı Devlet memurları kanunu kapsamında istihdam edilmek üzere 4/B kapsamında Mülakat yapılmaksızın KPSS Puanı sırasına göre atama yapılacak. Söz konusu yayımlanan ilana göre Kadın Erkek adaylar içerisinden 300 Büro personeli Alımı gerçekleştirilecek Şehre Göre kontenjan dağılımı ve başvuru detaylarını İşin Olsa ekibi olarak sizlerle paylaşıyoruz.

300 Büro Personeli Alımı Kontenjan Bilgisi Nedir?

Gençlik ve Spor Bakanlığı 300 kişilik kadro ile Kadın veya Erkek adaylar içerisinden Sözleşmeli Büro personeli Alımı gerçekleştirilecek. Buna göre,

Şehre Göre Kontenjan Dağılımı Nedir?

Başvuru İçin Adaylardan Aranan Şartlar Nelerdir?

GSB adaylardan genel olarak 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları arayacak. Buna göre " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak" gibi şartlar aranacak.

Özel Başvuru Şartları Nedir?

Büro personeli alımı için özel olarak adaylardan KPSS, Eğitim, Yaş şartları ve, Herhangi bir kurum veya kuruluşta 4/B olarak görev yapmıyor olmak şartları aranacak.

Ayrıca Görevine son verilen adaylar için Sözleşmesi fes edilme tarihinden sonra üzerinden 1 yıl geçmiş olmak şartı aranacaktır.

Yaş Şartı Nedir?

18 yaşını tamamlamış olmak ve herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak gereklidir.

KPSS Şartı?

2020 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lisans seviyesinde KPSSP3 puan türünden en az 60 puan almış olmak.

Eğitim Şartı:

Üniversitelerin en az lisans düzeyinde eğitim veren İktisat, İşletme, Maliye, Muhasebe, Kamu Yönetimi, Ekonometri, Uluslararası İlişkiler, İnsan Kaynakları Yönetimi ve Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümleri ile bu bölümlere denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilmiş bölümlerinden mezun olmak.

Başvurular Ne Zaman Gerçekleştirilecek?

GSB Sözleşmeli Büro Personeli Alımı başvuruları 10 Eylül 2022 tarihi ile başlayacak olup en geç 15 Eylül 2022 tarihine kadar gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Başvurular sadece aşağıdaki bağlantı üzerinden gerçekleştirilecektir.

İLANIN TAM METNİ

BAŞVURU EKRANI