Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı personel alımı başvuru süreci başladı. Geçtiğimiz günlerde yayımladığı personel alımı ilanına göre Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı 65 kişilik kadro ile Merkez teşkilatı Ankara'da sözleşmeli 4/B Personel alımı gerçekleştirecek. Sözleşmeli personel alımları için başvurular Bugün başladı. 2020 KPSS Puanı esas alınmak sureti ile yapılacak değerlendirme sırasına göre adaylar belirlenecek. Bu kapsamda herhangi bir mülakat yapılmayacak. Mülakatsız Personel Alımı için adayların özel olarak bildirilen nitelikleri sağlıyor olmaları gereklidir.

65 Sözleşmeli Personel Alımı Başvuru Süreci Başladı!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına yapılacak personel alımı için başvurular başladı. Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan ilana göre başvurular Bugün ( 9 Mayıs 2022 ) tarihi ile başladı. Adaylara başvuru için 10 günlük süre verilecek olup başvurular Online olarak yapılacak.

Başvuru Tarihleri: 9 - 20 Mayıs 2022

Başvuru Ekranı: https://www.turkiye.gov.tr/enerji-ve-tabii-kaynaklar-kariyer-kapisi-kamu-ise-alim

Başvuru Adımları:

1. ADIM: Yukarıdaki başvuru ekranına tıkladıktan sonra sisteme e-Devlet şifresi ile giriş yapınız.

2. ADIM: Sisteme girdikten sonra " Yeni Başvuru " butonuna tıklayınız.

3. ADIM: Karşımıza " ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI - SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIM İLANI" ilanı gelecek ve buradan da " Başvur " Butpnuna tıklayarak bir sonraki adıma geçiyoruz.

4. ADIM: Kaşrımıza ilanın detayları gelecek ve buradan tüm ilanı inceledikten sonra en alt kısımında bulunan " Yukarıdaki bilgilendirme yazısını okudum ve kabul ediyorum. " yazısını onayladıktan sonra devam ediyoruz.

5. ADIM: Alan seçimine geldik ve buradan başvuru yapmak istediğimiz alanı eğitim seviyesine göre seçerek " Devam Et " yazısına tıklıyoruz.

6. ADIM: Başvuru yapmak istediğimiz meslek ile alaklı olarak özel nitelikleride inceledikten sonra " Kaydet ve İlerle " butonuna tıklayarak başvurumuza devam ediyoruz.

Hangi Alanlarda Başvuru Alınacak!

Enerji ve Tabii Kaynaklar bakanlığı 65 kişilik personel kadrosu ile Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu sözleşmeli personel alımı yapacağını bildirdi. Bu kapsamda alımlar,

  • 10 Sözleşmeli Koruma ve Güvenlik Görevlisi,
  • 30 Sözleşmeli Destek Personeli,
  • 5 Sözleşmeli Teknisyen,
  • 20 Sözleşmeli Büro Personeli alımı yapılacak.

Başvuru İçin Adayların Taşıması Gereken Nitelikler Nelerdir?

Enerji Bakanlığına sözleşmeli personel alımları için genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Özel olarak ise, alım yapacak meslek grubuna göre eğitimini tamamlamış olmak gereklidir.

Öte yandan 2020 yılında yapılan KPSS'den Lise için P94, Ön Lisans için P93 ve Lisans için P3 puan türünden en az 70 puan almış olmak şartı aranacak.

Pozisyonuna göre Özel Niteliklere ve Eğitimine göre kontenjan dağılımı için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

İLGİLİ HABER: Enerji Bakanlığı 65 Sözleşmeli Memur Personel Alımı İlanı! Lise, Ön Lisans ve Lisans

Editör: TE Bilisim