Dışişleri Bakanlığı personel alımı ilanlarını yayımlaya devam ediyor. Mayıs ayından beri yayımlanan Dışişleri Bakanlığı personel alımı ilanlarına göre farklı ülkelerde olmak üzere sözleşmeli personel alımı yapılacak. Alımlar Kadın veya Erkek adaylar içerisinden gerçekleştirilecek.

Dışişleri Bakanlığı farklı ülkelerde bulunan Başkonsolosluklarında görevlendirmek üzere Sözleşmeli Sekreter Alımı gerçekleştirilecek. Türk Uyruklu adaylar içerisinden alım yapılacak olup aynı zamanda alım yapılacak ülkenin diline hakim olmak şartı aranacaktır.

Kamu Personeli Alımı Kontenjan Dağılımı:

Dışişleri Bakanlığı yayımladığı ilanlara göre alımlar:

  • Marsilya Başkonsolosluğu,
  • Nürnberg Başkonsolosluğu,
  • Brüksel Başkonsolosluğu,
  • Lahey Büyükelçiliği,

olmak üzere toplamda 4 Kamu Personeli alımı gerçekleştirilecek.

Başvuru İçin Adaylardan İstenen Şartlar Nedir?

Her aday ilgili konsoloslukluğa veya Büyükelçiliğe başvuru yapılması gereklidir. Bu kapsamda adayların İlgili ülkelerin dillerini yazılı ve sözlü olarak biliyor olmak gereklidir.

" Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, En az lise mezunu olmak, En az lise mezunu olmak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Bilgisayar kullanabilmek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, 41 Yaşını doldurmamış olmak" şartları aranacaktır.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

Her konsolosluk için farklı başvuru tarihi yer alıyor. Adaylar başvurularını sadece Elektronik ortamda gerçekleştirecekler. e-Devlet şifresini kullanarak başvuru alınacak olup başvuru için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

Başvuru Adresi: https://www.turkiye.gov.tr/disisleri-kariyer-kapisi-kamu-ise-alim

Editör: TE Bilisim