Adalet Bakanlığı Adli Tıp Kurumu bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere geçtiğimiz günlerde personel alımı ilanı yayımlanmıştı. Söz konusu personel alımı ilanı ile Adli Tıp Kurumu 10 farklı meslekte kamu personeli alımı gerçekleştirecek. Kurum Merkez ve Taşra teşkilatında görevlendirmek üzere 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 4/B maddesi uyarınca sözleşmeli personel istihdamı yapılacak. Toplamda 221 personel alımı yapılacak. Peki kimler başvuru yapabilecek? Genel ve Özel şartlar nelerdir?

221 Personel Alımı Yapılacak 10 Meslek Hangileridir?

- 62 Hizmetli,

- 55 Otopsi Sağlık Teknikeri,

- 25 Büro Personeli,

- 20 Kimyager,

- 20 Laborant,

- 19 Koruma ve Güvenlik Görevlisi,

- 4 Aşçı,

- 3 Hemşire,

- 2 Şoför,

- 1 İnfaz ve Koruma Memuru,

Başvuru İçin Adaylardan Aranan Şartlar Nelerdir?

Adli Tıp Kurumu personel alımı için genel olarak 657 Sayılı devlet memurları kanunu kapsamında " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak" şartları aranacaktır.

Mesleğine Göre Özel Şartlar Nelerdir?

Büro Personeli Alımı Şartları:

Büro personeli alımları Lisans ve ön lisans seviyesinde gerçekleştirilecek. Adayların KPSS'den P93 ce P3 puan türünden puan almış olmaları ve ilgili alanlarda eğitimini tamamlamış olmaları gereklidir.

Aşçı Alımı Şartları:

Aşçılık, Hazır Yemek ve Aşçılık, Mutfak Yönetimi, Yemek Pişirme Teknikleri, Gastronomi ve Mutfak Sanatları önlisans programlarının birinden mezun olmak.

Şoför Alımı Şartları:

Ortaöğretim Kurumlarının herhangi bir alanından mezun olmak ve E sınıfı sürücü belgesine sahip olmak (ya da Karayolları Trafik Yönetmeliğinde 17/04/2015 tarihli ve 29329 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan değişiklik ile 01 Ocak 2016 tarihi itibarıyla yeni tip D sınıfı sürücü belgesine sahip olmak),

Hizmetli Alımı Şartları:

Ortaöğretim Kurumlarının herhangi bir alanından mezun olmak,

Kimyager Alımı Şartları:

Kimya lisans programından, Biyokimya lisans programlarının, birinden mezun olmak. Hatay ve Denizli iline atanacak personel, İstanbul Merkez teşkilatımız ya da grup başkanlıklarımızda en az 3 ay süreyle hizmet içi eğitime tabi tutulacaktır.

Laborant Alımı Şartları:

Sağlık Laboratuvarı, Tıbbi Laboratuvar, Tıbbi Laboratuvar Teknikleri, Tıbbi Laboratuvar Teknikleri önlisans programlarının birinden mezun olmak.

Hemşire Alımı Şartları:

Hemşirelik, Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri, Sağlık Memurluğu lisans programlarının birinden mezun olmak.

Sağlık Teknikeri Alımı Şartları:

Adli Tıp Teknikerliği, Otopsi Yardımcılığı, Adli Tıp önlisans programlarının birinden mezun olmak.

İnfaz ve Koruma Memuru Alımı Şartları:

Ortaöğretim Kurumlarının herhangi bir alanından mezun olmak gereklidir. Ayrıca, 18 yaşından büyük ve 30 yaşından küçük olmak, 160 cm boyundan kısa boylu olmamak, Görevini devamlı yapmasına engel herhangi bir sağlık sorunu olmamak.

Koruma ve Güvenlik Görevlisi Alımı Şartları:

Ortaöğretim Kurumlarının herhangi bir alanından mezun olmak. Son başvuru tarihi itibarıyla geçerlilik süresi dolmamış özel güvenlik görevlisi kimlik kartına sahip olmak. 18 yaşını tamamlamış ve 30 yaşından büyük olmamak, 160 cm den kısa boylu olmamak şartları aranacaktır.

Başvuru Süreci Başlıyor!

Adli Tıp Kurumu 221 Kamu Personeli alımı başvuru süreci başlıyor. Söz konusu ilan geçtiğimiz günlerde duyurulmuş olup başvurular 18 Temmuz 2022 tarihi ile başlayacak olup en geç 29 Temmuz 2022 tarihine kadar yapılmış olması gerekmektedir. Başvurular sadece Elektronik ortamda yapılacak olup başvuru ekranı açıldığında anında haberdar olmak için İşin Olsa Mobil uygulamasını indirebilirsiniz.

BAŞVURU KILAVUZU

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA