Adalet Bakanlığı Kamu Personeli Alımı başvuruları başladı. 

Bakanlığa bağlı olan Adli Tıp Kurumu bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı 10 Kadroda Kamu Personeli Alımı yapılacağını bildirdi. Bu yönde ilan geçtiğimiz günlerde duyurulmuştu ve başvuru ekranı açıldı. Bu yönde Adalet Bakanlığı ATK 657 sayılı devlet memurları kanunu kapsamında istihdam edilmek üzere 4/B maddesi gereğince sözleşmeli olarak Kamu Personeli alımı yapılacak. Kimler başvuru yapabilir? Başvuru Nasıl yapılacak? Başvuru ekranı ve diğer bilgileri sizlerle haberimizde paylaşıyoruz.

Adalet Bakanlığı Başvuru Ekranı Açıldı!

Bakanlığa bağlı olan Adli Tıp Kurumu 10 farklı alanda Memur Alımı için başvurular Bugün itibari ile başladı. 10 Günlük başvuru süreci verilecek olup başvurular sadece İnternet'ten yapılacak.

Başvuru Süreci: 18 Temmuz 2022 tarihi ile başladı ve en geç 29 Temmuz 2022 tarihi ile sona erecektir.

Nasıl Başvuru Yapılacak!

Bakanlık başvuruları sadece İnternet üzerinden kariyer adresinden yapılacak Başvuru için aşağıdaki adımları inceleyerek başvuruda bulunabilirsiniz.

BAŞVURU EKRANI: https://www.turkiye.gov.tr/adli-tip-kariyer-kapisi-kamu-ise-alim

1. ADIM: Öncelikle yukarıdaki bağlantıya tıklayarak e-Devlet şifresi ile sisteme giriş yapınız.

2. ADIM: Aşağıdaki görselde de göreceğiniz gibi Yeni Başvuru seçeneğine tıklayınız.

 

3. ADIM: Açılacak ekranda " ADLİ TIP KURUMU BAŞKANLIĞI - 2022-2 SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIM İLANI " yazısı üzerindeki "Başvur" yazısına tıklayarak açılan ekranda ilanı tekrar inceleyiniz. Sonrasında ise en altta bulunan "  Yukarıdaki bilgilendirme yazısını okudum ve kabul ediyorum. " yazısına tıklayarrak Devam et butonuna tıklayınız.

4. ADIM: Aşağıdaki görselde de göreceğiniz gibi ilgili kontenjanları seçerek başvurunuza ilerleyebilirsiniz.

Başvuru Alınacak Kadrolar Hangileridir?

Adli Tıp Kurumu bünyesine 221 kişilik kadro ile, 25 Büro Personeli, 4 Aşçı, 2 Şoför, 62 Hizmetli, 20 Kimyager, 20 Laborant, 3 Hemşire, 55 Otopsi Sağlık Teknikeri, 1 İnfaz ve Koruma Memuru, 19 Koruma ve Güvenlik Görevlisi alımı yapılacak.

Kimler Başvuruda Bulunabilecek?

ATK Kamu personeli alımı başvurusu için genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Bu doğrultuda " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak" gerekmektedir.

Özel olarak ise alım yapılacak alana göre eğitim niteliklerini sağlıyor ve 2020 yılında yapılan KPSS'den Lise için P94, Ön Lisans için P93 ve Lisans için P3 puan türünden en az 60 puan almış olmak şartı aranacak.

İLGİLİ HABER: https://www.isinolsa.com/kamu-personeli-alimi/adli-tip-kurumu-10-meslekte-221-personel-alimi-basliyor-sartlar-h42317.html