Tarım ve Orman Bakanlığı 2022 yılı personel alımı faaliyetleri devam edecek. 2022 yılı bitmeden Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesine 8 bin 231 Personel Alımı gerçekleştirecek. Tarım ve Orman Bakanlığı Türkiye'de en büyük 5. Bakanlığı olmayı hedeflerken bunun bünyesine alacağı personel adayları sayesinde olacağını bildirdi. Bu kapsamda 8 bin 231 kişilik kadro ile personel alımı gerçekleştirilecek. En az lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu adaylardan personel alımı yapılacak olup başvurular farklı kadrolarda yapılacak.

Tarım ve Orman Bakanlığı 8 Bin 231 Personel Alımı Nasıl Olacak?

Tarım Bakanlığı 2022 yılı içerisinde personel alımı açıklamaları oldukça sık yapıldı. Üstelik Tarım ve Orman Bakanının değişmesi sebebi ile Personel alımı ilanları çok karıştırıldı. İşin Olsa ekibi olarak ilk temiz bilgiyi siz değerli okurlarımız ile ilk biz paylaşacağız.

İki Farklı Alanda Personel Alımı Yapılacak!

Tarım ve Orman Bakanlığı ili farklı alanda 8 bin 231 personel alımı yapacak. Alımlar Bakanlık bünyesine ve Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğüne yapılacak.

Tarım ve Orman Bakanlığı 5000 Yeni Personel Alımı Gerçekleştirecek!

Tarım ve Orman Bakanı olan Vahit Kirişçi bakanlıkta çalışan sayısının 145 bin olduğunu ve bunu 150 bine tamamlamak istediklerini bildirerek Bakanlık bünyesini büyütmek adına 5000 Yeni Personel alımı yapılacağını bildirdi. Alımlar farklı kadrolarda gerçekleştirilecek.

Bu kapsamda 5000 kişilik alımdan henüz resmi bir açıklama gelmezken kontenjan dağılımıda askıda kaldı.

Devlet Su İşleri 3 Bin 231 Personel Alımı Yapacak!

DSİ Personel alımları aslında daha önceki açıklamalara dayalıdır. Bu kapsamda hatırlarsanız Bakanlık bünyesine 5064 Personel alımı yapacağını duyurmuştu. Alımların OGM ve DSİ tarafından yapılacağını bildirmişti.

OGM Personel alımı ilanı yayımlanarak toplamda 1833 Personel alımı yapılacağı duyurulmuştu. Ancak 5064 kişilik kadrodan geri kalan 3 bin 231 kişilik DSİ Personel alımı ilanı henüz yayımlanmadı. Söz konusu ilanın hala beklediği bildirildi.

DSİ Personel Alımı Kontenjan Dağılımı Nedir?

Muhafaza Memuru, Mühendis, veteriner Hekim, Destek Personeli, Büro Personeli, Koruma ve Güvenlik Görevlisi, Bekçi, Avukat, Laborant, Biyolog, Diğer Teknik Hizmet personeli, Pilot, Tekniker, Sağlık Teknikeri, Teknisyen, Helikopter Makinisti alınacak.

Tarım Bakanlığı ve DSİ Personel Alımı Başvuru Şartları Ne Olacak?

Adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Bu kapsamda " Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek" Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak" şartları aranacak.

Başvurular Ne Zaman Alınacak!

Bakanlık 5000 Personel alımı açıklaması için herhangi bir gelişme bulunmazken DSİ personel alımları için ise ilanın Haziran ayında yayımlanması beklendiğini belirtmek isteriz.

İLANLARDAN HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİNİZ.

İşin Olsa İnstagram >>>>> BURAYA

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

Editör: TE Bilisim