Sağlık Bakanlığı personel ve İşçi alımında beklenen müjde geldi. Az Önce Fahrettin Koca yaptığı açıklamada tüm detayları paylaştı. Kontenjan sayısını ve tarihleri açıklayan Fahrettin Koca ilanı bekleyen binlerce Sağlık personeli adayına müjdeyi verdi. Az Önce gelen açıklama ile detaylar paylaşıldı. Peki Sağlık Bakanlığı Personel ve İşçi alımı kontenjanları nedir? İlan ne Zaman Yayımlanacak? tüm bu detayları İşin Olsa ekibi olarak sizlerle paylaşacağız.

85 Bin Personel, İşçi ve Sekreter Alımında Kontenjan Müjdesi Geldi!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 18 Kasım 2022 tarihli yaptığı yeni açıklamaya göre Sağlık Bakanlığı personel alımı hakkında müjdeyi verdi. Aynı zamanda 85 Bin Personel Alımı kontenjanlarını açıkladı.

İLANI BEKLEYEN ADAYLAR İNSTAGRAM DA BULUŞTU! TIKLA SENDE KATIL

İşin Olsa İnstagram >>>>> BURADAN TAKİP ET

İlk Etapta 42 Bin 500 Personel Alınacak!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamada 85 bin personel alımının iki parçada yapılacağını bildirdi. Bu kapsamda Daha Önce De İşin Olsa ekibi olarak sizlerle paylaştığımız gibi İlk Etapta 42 bin 500 Kişi alınacak. Buna göre,

  • ÖSYM İle 31 Bin 183 Sözleşmeli Sağlık personeli,
  • İŞKUR İle 11 Bin 317 Sağlık İşçisi,

olmak üzere toplamda 42 bin 500 kişi istihdam edilecektir. Alımlar Bakanlığın 81 şehirde bulunan sağlık kuruluşlarına ve Şehir Hastanelerine gerçekleştirilecektir.

18 Kasım 2022 tarihli 85 Bin personel Alımı Açıklaması:

Fahrettin Koca yaptığı açıklamada kontenjan detaylarını paylaştı. Resmi Twitter hesabı üzerinde yaptığı açıklamaya göre detayları paylaştı. Buna göre Bakanın açıklaması şöyle:

31.183’ü sözleşmeli personel, 11.317’si sürekli işçi olmak üzere, 85.000 yeni çalışma arkadaşından ilk etapta 42.500’ünün alımı için dün Başvuru Kılavuzları İŞKUR’A, tercih kılavuzu hazırlanmak üzere listeler ÖSYM’YE GÖNDERİLDİ. Hepimize hayırlı olsun.

Sözleşmeli Personel Alımı Kontenjanları Ne Olacak?

Sağlık Bakanlığı ÖSYM üzerinden alımını yapacağı personel adayları için önceden Kontenjanlar sosyal medyada sızıdırılmıştı. Bu kapsamda " Biyolog, Çocuk Gelişimcisi, Ebe, Fizyoterapist, Hemşire, Psikolog, Sağlık İdarecisi / Sağlık Yönetimi, Sağlık teknikeri, Sağlık Teknisyeni" kadrolarında sözleşmeli personel alımı yapılacak. Tüm kontenjan dağılımı ve başvur şartlarına ulaşmak için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

İLGİLİ HABER: https://www.isinolsa.com/sozlesmeli-personel-alimi/saglik-bakanligi-osym-ile-31-bin-183-personel-alimi-ilani-2022-h43129.html

İşçi Alımı Kontenjanları Ne Olacak?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıklamasından sonra İşçi alımı kontenjanları çok merak edildi. Bu kapsamda Sağlık Bakanlığı İşçi alımı kontenjanları kesin olarak belli olmasa da tahmini olarak alımlar " Sağlık Cihazları Bakım Personeli, Temizlik Görevlisi, Güvenlik Görevlisi (Silahsız), Klinik Destek Elemanı (Hastane), Isıtma ve Sıhhi Tesisatçı, Şoför, Elektrikçi (Genel), İnşaat Boyacısı/Boyacı, Marangoz, Bakım Onarım Personeli " kadrolarında gerçekleştirilecek. ALımlar İŞKUR üzerinden yapılacak. Kontenjan bilgisi ve şartlarına ulaşmak için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

İLGİLİ HABER: https://www.isinolsa.com/kamu-iskur-alimi/saglik-bakanligi-iskur-ile-11-bin-317-isci-alimi-ilani-kontenjanlari-h43142.html

42 Bin 500 Perosnel ve İşçi Alımı Başvuruları Ne Zaman Başlayacak?

Sağlık Bakanlığından gelmiş olan duyuruyu göz önüne alacak olursak ilanların önümüzdeki hafta başlayacağını görebiliriz. Bu kapsamda İŞKUR ile 11 Bin 317 İşçi Alımı ve ÖSYM ile 31 Bin 183 Personel alımı başvuruları 21 Kasım 2022 tarihi ile başlaması bekleniyor.

İşçi Alımları en geç 25 Kasım 2022 tarihine kadar ve Personel Alımları en geç 28 Kasım 2022 tarihine kadar yapılması bekleniyor.

İLANDAN VE KILAVUZDAN HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİNİZ.

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

Editör: TE Bilisim