Bakanlıklar memur personel alımı faaliyetlerine devam ediyor. Ağustos ayı içerisinde yayımlanmış olan memur alımı , personel alımı ve asker alımı ilanına göre 715 Memur personel ve binlerce Askeri personel alımı yapılacak. Başvuru yapacak adaylar aşağıda yer alan ilan detaylarından bilgileri inceleyerek ilanlara başvuruda bulunabilirler.

Memur Alımı Yapacak Bakanlıklar ve İlan Detayları:

Dışişleri Bakanlığı:

Bakanlık farklı ilanlar yayımladı. Toplamda 3 farklı ilan ile bünyesine toplamda 31 personel alımı yapacak. Buna göre Dışişleri Bakanlığı,

Paris Başkonsoluğuna 1 Sözleşmeli Sekreter alacak.Bun göre KPSS şartı olmaksızın en az lise mezunu perosnel alımı yapılacak. İlanın Detayları için Buraya Tıklayınız.

Bir diğer ilana göre ise Dışişleri Bakanlığı 30 kişilik kadro ile Hukuk Uzmanı alımı yapacak. Adaylardan KPSS Şartı aranmayacak olup başvurular 7 - 18 kasım 2022 tarihinde yapılacak. İlanın Detayları için Buraya Tıklayınız.

Hazine ve Maliye Bakanlığı:

Maliye Bakanlığı Genel Yönetim kapsamında Genel İdare Hizmetleri Sınıfında 400 kişilik kadro ile memur alımı yapacağını bildirdi. Buna göre alımlar Uzman Yardımcısı sınavı ile yapılacak. Sınava katılacak adayların en az dört yıllık eğitim veren Hukuk, Siyasi Bilgiler, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler  bölümlerinden mezun olmuş olması gereklidir. 

Öte yandan 35 yaşını tamamlamamış olmak, Kamu Personeli Seçme Sınavından P48 puan türünden en az 75 puan almış olmak şartları aranacaktır.

Hazine ve Maliye Bakanlığı 400 Memur Alımı İlanın Detayları

Kültür ve Turizm Bakanlığı:

3 Fakrlı ilan yayımlayan Bakanlık bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere toplamda 98 Memur Personel alımı yapacak. Buna göre,

Bakanlığa bağlı olan Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı 16 sözleşmeli personel alımı yapacak.  KPSS Şartı olmaksızın Uzman alanında alımlar için dört yıllık mezun olmak gerekiyor. Başvuru şartları ve Kontenjan bilgisi için Buraya Tıklayınız.

Sözleşmeli alanda olmak üzere 14 Tekniker ve Teknisyen alımı gerçekleştirilecektir. Bu kapsamda Ön Lisans ve Lisans mezunlarından memur alımı yapılacak olup İstanbul ve Ankara ilinde ikamet edenler başvuru yapabilecekler. İlanın detayları için Bıraya Tıklayınız.

KPSS Şartı olmaksızın Bakanlık bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere İşçi Personel Alımı gerçekleştirecektir. 3 Kazı Başkanlığı bünyesindeki eksikliğini gidermek için Arkeolog, İşçi alımı yapılacak. İlanın detayları için Buraya Tıklayınız.

Milli Savunma Bakanlığı:

MSB Asker alımı gerçekleştirecek. Buna göre Milli Savunma Bakanlığı tarafından yayımlanan ilana göre 2022/3 kapsamında olmak üzere Sözleşmeli Er alımı gerçekleştirilecektir. Er alımına en az İlkokul mezunu adaylar başvuru yapabileceklerdir.

MSB 2022/3 Sözlşemeli Er Alımı İlanı Burada

Ticaret Bakanlığı:

Bakanlığa KPSS puanı ile veya KPSS Puanı olmaksızın 18 sözleşmeli personel alımı yapılacak. Buna göre sözleşmeli bilişim personeli kadrosunda olmak üzere 12 farklı alanda sözleşmeli bilişim personeli alımı yapılacak. Başvurular en geç 1 Eylül 2022 tarihine kadar yapılacak.

Ticaret Bakanlığı 18 Personel Alımı İlanı Burada

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı:

Bakanlık 2 farklı ilan yayımladı. Bu kapsamda yayımlanan ilana göre Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı toplamda 168 sözleşmeli personel alımı yapılacak. Bu kapsamda iki farklı ilan yayımlayan Bakanlık ilk yayımladığı ilan ile 38 ve Diğer ilan ile 140 personel alımı gerçekleştirecek.

Çevre Bakanlığı 38 kişilik kadro ile 4 Büro Personeli, 18 Koruma ve Güvenlik Görevlisi, 16 Destek Personeli alımı gerçekleştirecek. Buna göre alımlar KPSS ve YDS puanı ile gerçekleştirilecek. Herhangi bir Taban KPSS Puanı şartı aranmayacaktır. İlanın Detayşarı Burada

Çevre Bakanlığı bir diğer ilana göre KPSS şartı aranmaksızın 130 kişilik kadro ile Merkez ve Taşra şekilatında görevlendirilecek perosnel alımı yapılacaktır. 

Editör: TE Bilisim