Milli Eğitim Bakanlığı 2022 yılı personel alımı hakkında Bakandan açıklama geldi. Son zamanlarda gündem de olan 60 bin personel alımı hakkında az önce açıklama geldi. Açıklama Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından yapıldı. İlanı bekleyen adaylar için müjde verildi. Öte yandan Milli Eğitim Bakanlığı 2022 yılı personel alımı başvurularını başlattı ve ilk defa İşin Olsa ekibi olarak detayları sizlerle paylaşacağız.

60 Bin Personel Alımı Eylül Öncesi Yapılacak!

Mahmut Özer yaptığı açıklamasında da 60 bin personelin Eylül ilk haftası görevlerinin başında olacağını bildirdi. Bu kapsamda ilanlar yayımlanmaya başladı bile. Peki kimler başvuru yapabilecek?

Mahmut Özer 60 Bin Personel Alımı Açıklaması:

“Okullarımızdaki en büyük sıkıntı temizlik elemanlarıyla ilgili. İlk kez 5 Eylül’de okullar açılmadan önce 60 bin vatandaşımız okulların temizliğine yardım etmek için okullarımızda hazır olacak. Genelde ekim aylarında kısmi olarak 20-30 bin ile başlayan sayı ilk kez 60 bin ve Eğitim Uyum Haftası’nda sisteme girmiş olacak. Tüm imkanlarımızla birlikte öğrencilerimizin çok daha iyi ortamlarda eğitim alabilmeleri, öğretmenlerimizin çok daha sağlıklı bir şekilde eğitime katkı sunabilmeleri ve okul yöneticilerimizin dimdik durarak, devleti arkasında hissederek her türlü imkanla süreçleri çok daha başarılı bir şekilde koordine edebileceği eğitim sistemini daha güçlendirmeyle ilgili bu adımlarımız her geçen gün artarak devam edecek.”

İlanlar Yayımlanmaya Başladı!

MEB Personel alımı kapsamında çeşitli kontenjanlarda personel alınacak. Ancak bir kısmı İŞKUR üzerinde yayımlandı. İlanlar gelmeye başladı bile. TYP kapsamımda şimdilik 25 Şehirde 11 Bin Personel alımı ilanı yayımlandı. ilgili habere aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

İLGİLİ HABER: https://www.isinolsa.com/typ-alimi-iskur/meb-okullara-personel-alim-basladi-25-sehir-10987-typ-isci-alimi-2022-ilan-listesi-h42602.html

Hangi Kadrolarda Personel Alımı Yapılacak!

MEB personel alımlarının bazıları Toplum Yararına Programlar kapsamında yapılacakken bazıları ise İŞKUR Kamu ilanları üzerinden gerçekleştirilecek. Buna göre alımlar,

  • Temizlik Görevlisi,
  • Güvenlik Görevlisi,
  • Şoför,
  • Marangoz,
  • Tesisatçı

gibi kadrolarda yapılabilir. Kontenjan dağılımı kesin olarak bilinmiyor. Ancak en kısa zamanda açıklanacaktır.

MEB Personel Alımı Yeni İlanlar Ne Zaman Gelir?

Milli Eğitim Bakanlığı okullara personel alımı kapsamında TYP ilanlarını duyurmaya başladı bile. Her gün yeni ilanların yayımlanması bekleniyor ve en kısa sürede İŞKUR Kamu ilanlarınında duyurulması bekleniyor.

İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİNİZ.

İşin Olsa İnstagram >>>>> BURAYA

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA