İki Bakanlık bünyesine 20 bin memur alımı yapacak. Yayımlanan duyurulara göre Sağlık Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı bünyelerindeki eksikliği karşılamak üzere 20 bin kişilik kadro ile alım yapacaklar. Alımlar Polis ve Sağlık Personeli kadrolarında yapılacak. Erkek Kadın adayların başvuru yapabileceği söz konusu ilanlara ile ilgili detayları sizlerle paylaşıyoruz.

20 BİN MEMUR ALIMI KADRO DETAYLARI:

Sağlık Bakanlığı bünyesine 12 Bin kişilik kadro ile Sağlık Personeli Alımı yapacağını bildirdi. En az lise mezunu adaylar içerisinden yapılacak alımlara Erkek ve Kadın adaylar başvuru yapabilecek.

İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğüne Polis Akademisi Başkanlığı tarafından 27. Dönem POMEM kapsamında 8 bin kişilik kadro ile Polis Alımı yapılacak. Kadın ve Erkek olmakla birlikte Ön Lisans ve Lisans mezunu alım yapılacaktır.

SAĞLIK BAKANLIĞI 12 BİN PERSONEL ALIMI:

Sağlık Bakanlığı bünyesindeki eksiklik için 12 bin Personel alımı yapacak. Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunları içerisinden alım yapılacak. Alımlar,  7000 Hemşire, 1700 Ebe, 2864 Sağlık Teknikeri / Sağlık Teknisyeni ve diğer pozisyonlarrda yapılacak. 

Söz konusu ilan için başvurular Ölçme, Seçme ve Yerleştirme merkezi Başkanlığı tarafından tercih kılavuzu ile yapılacak. Adaylar 2020 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan KPSS'den Lise için P94, Ön Lisans için P93 ve Lisans için KPSSP3 puan türündenn puan almış olmaları ve 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. addesindeki nitelikleri taşıyor olmaları gerekmektedir.

Bu yönde tercihler 01 Aralık 2020 tarhi itibari ile başlayacak olup en geç 07 Aralık 2020 tarihine kadar yapılması gereklidir. Tercihler sadece ÖSYM üzerinden Elektronik ortamda yapılacaktır.

EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8 BİN POLİS ALIMI:

Emniyet Genel Müdürlüğünden gelen müjdeye göre 2020 yılı 27. Dönem kapsamında 8 bin polis alımı yapılacak. Uzun süredir beklenen ilana göre Erkek ve Kadın adaylar olmak üzere Ön Lisans ve Lisans mezunu Polis Memur Alımı yapılacak.

Aımlar 6.400 lisans (5.440 erkek ve 960 kadın), 1.600 önlisans (1.360 erkek ve 240 kadın) olmak üzere toplam 8.000 Polis Memuru öğrenci alımı kadrolarından oluşmaktadır.

27. Dönem POMEM kapsamında Polis alımı için adaylar başvurularına önümüzdeki günlerde başlayabilecekler. Başvuru tarihleri hakkında herhangi bir duyuru gelmedi. 

POLİS ALIMI VE BEKÇİ ALIMI İLANLARINDAN HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİNİZ

İşin Olsa Mobil Uygulamasını indirerek anında haberdar olabilirsiniz. İşin Olsa İOS Mobil Uygulaması İçin BURAYA, İşin Olsa Android Mobil Uygulaması İçin BURAYA tıklayarak ücretsiz olarak indirebilirsiniz.