Ülkemizde bulunan kamu kurumları ve kamu kuruluşları bünyelerindeki memur personel eksikliğini karşılamak üzere farklı kadrolarda ve farklı niteliklerde olmak üzere toplamda 3 bin 786 kişilik kadro ile memur personel alımı yapılacak. İşin Olsa ekibi olarak bu haberimizde sizlere kamuya KPSS şartı olmadan alım yapacak ilanları bir araya topladık.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Yayımlanmış olan memur alımı ilanlarına göre adaylardan bazı genel ve özel nitelikler talep edilecektir. Bu kapsamda adaylardan genel olarak 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Özel olarak ise adaylardan Yaş, Eğitim gibi kriterler aranmaktadır.

ÖZEL ŞARTLAR:

Yaş Şartı: Kamuya alımı yapılacak memur personel adayları için 35 yaşından büyük olmamak şatları aranacak.

Eğitim Şartı: Söz konusu olan KPSS Siz Personel Alımı ilanlarına göre adayların en az İlköğretim, Lise, Ön Lisans ve Dört yıllık eğitim veren lisans mezunu olmaları gerekmektedir.

KPSS ŞARTI ARANMIYOR!

Kamuya memur alımlarında genelde adaylardan KPSS şartı talep edilmektedir. Ancak son zamanlarda yayımlanan memur personel alımı ilanlarına göre adaylardan KPSS şartı olmaksızın alım yapılacak.

KPSS ŞARTI OLMADAN ALIM YAPACAK KAMU KURUMLARI:

Sayıştay Başkanlığı: Sayıştaya 45 kişilik boş kadro ile Denetçi yardımcısı alımı yapılacak. Başvurular ÖSYM üzerinden 22 - 29 Eylül 2020 tarihi ile yapılacak.

2828 Sayılı Kanun: Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler bakanlığının yönettiği 2828 sayılı Sosyal Hizmetler kanununa göre Türkiye geneli kamu kurumları 805 memur alımı yapacak. Başvurular e-Devlet şifresi ile en geç 28 Eylül 2020 tarihine kadar yapılacak.

Milli Savunma Bakanlığı: MSB NATO POL Tesislerine 94 kişilik boş kadro ile 25 farklı şehirde güvenlik görevlisi alımı yapılacak.Başvurular İŞKUR üzerinden en geç 25 Eylül 2020 tarihine kadar yapılacaktır.

Adalet Bakanlığı: Bakanlık 1100 kişilik kadro ile İcra Müdür ve İcra Müdür Yardımcısı alımı yapılacak. Başvurular 26 Eylül - 06 Ekim 2020 tarihleri arasında yapılacak.

Emniyet Genel Müdürlüğü: EGM Polis Akademisi Başkanlığı lise mezunu adaylar içerisinden 400 kişilik kadro ile Bekçi alımı yapılacak. Başvurular Polis Akademisine en geç 02 Ekim 2020 tarihine kadar yapılacak.

TÜBİTAK: TÜBİTAK personel alacak. Toplamda 92 kişilik kadro için alım yapılacak.

Erdek Belediyesi: Belediye bünyesine 1 kişilik boş kadro ile İnşaat Mühendisi alımı yapacak. Başvurular en geç 25 Eylül 2020 tarihine kadar yapılacak.

Karadeniz Teknik Üniversitesi: İŞKUR üzerinden 2 kişilik kadro ile temizlik görevlisi alınacak.

Dışişleri Bakanlığı: Bakanlık Büyükelçilik ve başkonsolosluklara 2 kişilik kadro ile sözleşmeli sekreter alımı yapılacak.

Merkez Bankası: Banka KPSS şartı olmadan 45 kişilik kadro için İstanbul ve Ankara illeri için personel alacak. Uzman kadrolarına alım yapılacak olup başvurular en geç 28 Eylül 2020 tarihine kadar yapılacak.

Adalet Bakanlığı: Adalet Bakanlığından gelen bir diğer ilana göre ise 1200 kişilik kadro ile Hakim ve Savcı adayı alımı yapılacak. Detaylı Bilgi Burada

BAŞVURU YAPMAK VE DETAYLI BİLGİ ALMAK İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ.