Polis Akademisi Başkanlığı aracılığı ile yayımlanan ilanlar doğrultusunda her sene on binlere polis alımı gerçekleştirilmektedir. Adaylar Polis Meslek Eğitim Merkezi POMEM ya da Polis Amirleri Eğitim Merkezi PAEM aracılığı ile sınavlara tabii tutulmaktadır. Bu sınav fiziki yeterlilik testi olarak bilinmektedir. Merak ile beklenen 26. dönem POMEM ilanı geçtiğimiz gün kamuoyuna duyuruldu. Sosyal medya üzerinden pek çok sayfada parkurun değişeceğine dair bilgiler bulunmaktaydı. Peki POMEM parkuru değişecek mi?

POMEM PARKURU NASIL OLACAK?

26. dönem Polis Meslek Eğitim Merkezi POMEM alımı ilanı büyük bir merakla bekleniyordu ve yayımlandı. Sosyal medya üzerinden pek çok sayfa aracılığı ile parkurun değişeceğine dair bilgiler geldi ve sitemize çok sayıda soru soruldu. Ancak yayımlanan ilanı detaylı olarak incelediğimizde parkurun hala aynı olduğu görülmektedir. Yani 26. dönem POMEM parkuru aynı kalacak. Sadece geçmiş dönemlerde yapılan değişiklik ile saniye konusunda bir değişim yapıldı. Artık 40 saniye ve altında yapan tüm adaylar 100 puan almakta olup her düşen saniye için adaydan 5 puan eksiltilmektedir.

Parkura baktığımızda adayları toplam 72 metre uzunluğunda çevikliğin ön planda olduğu bir parku karşılamaktadır. Adaylar fotoselden ilk çıktıkları andan itibaren 29 metre uzunluğunda bölümü yaptıktan sonra 14 metrelik alana geçiyor ve burayıda tamamladıktan sonra 29 metrelik alanda kendilerine verilen görevleri yerine getiriyor ve tekrar fotoselden geçiyor. Fotoselden son geçişinde ki saniyesi alınarak adayın aldığı puan belirlenmektedir.