Az önce İŞKUR aracılığı ile yayımlanmış olan duyuruya göre Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak üzere Eski Hükümlü ve Engelli adaylar içerisinden 22 işçi personel alımı gerçekleştirecek. İŞKUR aracılığı yapılacak başvurularda adaylardan istenen  nitelikler nedir? Nasıl başvuru yapılacak? İşte detaylar.

22 Personel Alımı Yapılacak!

Söz konusu Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu personel alımı ilanına göre Engelli Belirsiz Süreli ( Daimi ) İşçi alımı için Kütahya ili için 4 Madenci ve Manisa ili için 7 personel alınacak.

Eski Hükümlü Belirsiz süreli işçi alımı için ise Kütahya ilinde 6 Elektrikçi ve Manisa ilinde 5 madenci alımı yapılacak.

Kimler Başvuru Yapabilecek?

Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu Genel Müdürlüğü adaylardan öncelikle Engelli veya Eski Hükümlü olduğunu gösterir rapora sahip olmak şartı isteyecektir. Alımlar sadece lise mezunu olan adaylar için geçerli olacak olup Lise ve Dengi Okul Mezunu düzeyinde ilan edilen işgücü talebine başvuru yapan alt ve üst öğrenim seviyesindeki başvurular kabul edilmeyecektir.

Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu'na işçi alımları, Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik, Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Eski Hükümlü veya Terörle Mücadelede Malul Sayılmayacak Şekilde Yaralananların İşçi Olarak Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik ve TKİ İşçi Alınmasında Uygulanacak Sınav Yönergesi hükümleri doğrultusunda yapılmaktadır.

Başvurular Nasıl Yapılacak?

İŞKUR aracıığı ile yayımlanan ilana başvurular online olarak Türkiye İş Kurumu üzerindne yapılacaktır. Adaylar başvurularını " https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx" adresi üzerindne veya ALO 170 üzerinden gerçekleştirmek zorundadırlar. Başvuru süreci 04 Kasım 2020 tarihi itibari ile başlamış olup en geç 09 Kasım 2020 tarihine kadar yapılacaktır. 

Engelli Personel Alımı İlanının Tam Metni

Eski Hükümlü Personel Alımı İlanın Tam Metni