2019 sonuna girerken kamuya personel alımlarında da artış görüldüğü dikkat çekmektedir. Bu noktada kamu kurumlarına yapılacak toplu alımların yanı sıra farklı kadrolarda personel alım ilanları yayınlanmaktadır. İŞKUR üzerinden açıklanan bu yeni ilanlardan biri de Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu’na aittir. İlgili kamu kurumuna 98 kişilik bir alım gerçekleştirilecektir. Bu alımlarda farklı kadrolar yer almakta olup ilgili ilana ilişkin detaylar haberin devamında yer almaktadır.

Kadrolar ve Başvuru Şartları

Türkiye Kömür İşletmeleri tarafından gerçekleştirilen alımlarda 2 Manevracı-Harmancı (Maden), 3 Elektrikçi (Genel), 25 Madenci (Genel), 8 Manevracı-Harmancı (Maden), 3 Maden Teknikeri, 5 Buldozer (Dozer) Operatörü, 15 Kamyon Şoförü, 5 Kamyon Şoförü, 5 Elektrikçi (Genel)(Elektrikçi (Maden Ocakları)), 5 Elektrikçi (Genel)(Elektrikçi (Maden Ocakları)), 4 İş Makineleri Operatörü, 2 Elektronik Teknisyeni, 3 Motorlu Araçlar Teknolojisi/Otomotiv Teknolojisi Teknisyeni, 10 Makine Bakım Ustası, 3 Vinç Operatörü alımı gerçekleştirilecektir. Buna göre adayların sağlaması gereken şartlar da farklılık göstermektedir.

Adayların KPSS’den en az 60 puan almaları gerekmekte olup bunun yanı sıra herhangi bir deneyim şartının olmadığı dikkat çekmekle birlikte adayların en az lise (yeni sistem ile ortaöğretim) mezunu olmaları istenmektedir. Adaylar ilgili ilana ister İŞKUR Müdürlükleri isterlerse de internet üzerinden başvuru yapabilmektedir. Başvuru sonrası kura ve sözlü mülakat aşamalarını başarı ile geçen adaylar istihdam edilecektir.

Başvuru Şekli

Adaylar ilgili ilana https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx adresinden ilan numaralarını girerek erişim sağlayabilmektedir.